4
Mayıs
2024
Cumartesi
VAN

Rektörün tarihi eserlerini 3 kişi zor taşıdı

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Yücel Aşkın'ın, Zeve Kampüsü'nde bulunan ve yeni konutuna taşınmadan önce kullandığı lojmanda ve Güzel Sanatlar Fakültesi'ndeki çalışma odasında yapılan arama neticesinde ele geçirilen resmi evrak ve tarihi eserler götürüldükleri Emniyet Müdürlüğü'nün ardından, bugün Adalet Sarayı'na getirildi.

Van İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından verilen arama kararı ile perşembe akşamı YYÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Aşkın'ın evinde ve daha önce kullandığı 4. Blok 1. katta ve Güzel Sanatlar Fakültesi'ndeki bürosuna ani baskın yapmıştı.

Yapılan baskının ardından evde bulunan eski kemer, çömlek ile bazı taş parçalar ve Güzel Sanatlar Fakültesi'nde ise özel olarak ambalajlanmış çelik kasa olduğu belirtilen kutuya el koyarak Emniyet Müdürlüğü'ne getirdiler.
Yapılan incelemelerin ardından, ele geçirilen evraklar ve tarihi eserler bugün mahkemenin görüleceği 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ne getirildi. Güzel Sanatlar Fakültesi'nde el koydukları çelik kasayı, Adalet Sarayı'na ağırlığı nedeniyle 3 kişi zorlukla getirebildi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Temmuz 2005 Pazartesi 17:13:40
Güncelleme :22 Temmuz 2005 Cuma 12:09:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?