6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

Resmi kurumlar taşlandı

VAN'DA OLAYLAR

Van'da yürüyüş yapan bir grup, bazı iş yerleri ile Türk bayrağının asılı bulunduğu resmi kurumları taşladı. Polis, tazyikli su ve göz yaşartıcı gaz kullanarak kalabalığı dağıttı.

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Van İl Başkanlığı, geçtiğimiz hafta Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde jandarma ekipleri tarafından yapılan yol kontrolü esnasında kendisine ateş ederek yaralayan Sedat Karadağ'ı tedavi gördüğü hastanede ziyaret etti. Öğlen saatlerinde Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan BDP Van İl Başkanlığı'nın önünde toplanan kalabalık, Abdullah Öcalan'ın posteri ile geçen yıl Diyarbakır'da çıkan olaylarda hayatını kaybeden Dicle Üniversite öğrencisi Aydın Erdem'in de aralarında bulunduğu bazı kişilerin fotoğraflarının üzerinde bulunduğu pankartı açarak yürüyüşe geçtiler. Partinin seçim otobüsünde çalınan Kürtçe şarkılar eşliğinde yasadışı slogan atarak yürüyen kalabalıktan bazı kişiler, yol boyunca zaman zaman sivil polislerle aralarında gerginlik yaşandı. Partililerin araya girmesinin ardından sakinleştirilen partililer, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'nin önüne gelindiğinden bir dakikalık saygı duruşundan bulundular.

BDP Van İl Başkanı Cüneyt Caniş'in olayı kınadıklarını belirten kısa bir konuşma yaptıktan sonra beraberinde bulunan birkaç kişi ile birlikte hastanede tedavi gören Sedat Karadağ'ı ziyaret etmek için ayrılırken, kalabalık tekrar sloganlar atarak şehir merkezine doğru yürüyüşe geçti.

Zaman zaman çevrede güvenlik tedbirlerini alan polis ekiplerini de taşlayan kalabalık, cadde üzerinde bulunan BİM Alışveriş Merkezi ile Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Van İl Koordinatörlüğü ve Sosyal Güvenlik Kurumu Van İl Müdürlüğü'nü taşladılar. Kalabalığın, iş yerleri ile kurumları taşlaması üzerine harekete geçen polis ekipleri, tazyikli su ve gaz bombası atarak olaylar büyümeden kalabalığı dağıttı. Polisin müdahalesi üzerine küçük gruplar halinde ara sokaklara kaçan göstericiler daha sonra dağıldılar.

VAN'DA OLAYLAR
VAN'DA OLAYLAR
VAN'DA OLAYLAR
VAN'DA OLAYLAR
VAN'DA OLAYLAR
VAN'DA OLAYLAR
VAN'DA OLAYLAR
VAN'DA OLAYLAR
VAN'DA OLAYLAR
VAN'DA OLAYLAR
İHA
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2010 Cumartesi 19:03:00
Güncelleme :20 Aralık 2010 Pazartesi 14:06:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?