2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

RTÜK'ten eğitime destek

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Zahid Akman, Van Bölge Müdürlüğü'ne ait arazisindeki 15 dönümlük bölümü, okul yapımı için Milli Eğitim Bakanlığı'na bağışladıklarını açıkladı.


Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ve Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ile birlikte dün Van'a gelen ve çeşitli gezi ve incelemelerde bulunan RTÜK Başkanı Akman, bu sabah kahvaltıda gazetecilerle buluştu. RTÜK Van Bölge Müdürü Burhan Öztürk ile radyo ve televizyon temsilcilerinin katıldığı kahvaltı sonrası gezisiyle ilgili soruları cevaplandıran Başkan Zahit Akman, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in İskele Caddesi üzerinde bulunan RTÜK Van Bölge Müdürlüğü'nün geniş arazisinin bir bölümünde okulu yapmak istediklerini belirttiğini anlattı. Bakan Çelik ile birlikte araziyi gezdiklerini belirten Akman "Biz RTÜK olarak arkadaşlarımızla birlikte yaptığımız değerlendirmeler sonucu arazinin 15 dönümlük bölümünü bir lise ve ilköğretim okulu yapılmak üzere Milli Eğitim Bakanlığı'na bağışladık. Bakan Çelik ile arazinin hangi bölümünü tahsis edeceğimizi konuştuk" dedi.


Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ile Medya Okuryazarlığı Projesi konusunda da görüşmeler yaptığını da anlatan RTÜK Başkanı Zahid Akman "Geçen eğitim öğretim yılında tüm ilköğretim okullarında hayata geçirilen bu projenin önümüzdeki dönem daha etkili uygulanması konusundaki isteğimizi Bakan Çelik'e anlattım. Bu konuda görüşmelerimiz oldu. Bu ayın sonunda 81 ilin milli eğitim müdürlerinin katılacağı Van'daki toplantıya uzman arkadaşlarımız ile birlikte ben de katılacağız. Bu sene daha fazla okulda daha fazla okuryazarlık dersinin seçilmesi için çalışma yapacağız" diye konuştu.


Bir soru üzerine, Türkiye'de şu anda karasal bir analog yayın gerçekleştiğini, çatı antenleri ile alınan bu yayının digitale çevrilmesi için bir çalışmaları olduğunu da anlatan Akman "Bu çalışmanın hayata geçirilebilmesi için kanunumuzun Meclisten çıkması gerekiyor. Son aylarda yaşanan birtakım olaylar nedeni ile Meclis kanunu gündemine almadı. Ama yeni yasama yılı başında kanunumuz çıkacak ve vatandaşımız çatı anteni ile çok daha etkili ve rahatça yayın izlemesini sağlayacak sisteme geçilecek. Böyle olunca da çatılardaki kötü görüntüler ve çanaklar ortadan kalkacaktır" diye konuştu.


RTÜK Başkanı Zahid Akman, muhtemelen gelecek yılın ilk aylarında Van ve çevresindeki illerde bulunan yayıncılara yönelik bir eğitim çalışması da düşündüklerini anlattı.

iha
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2008 Pazar 14:20:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?