5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Sac sobacılar krizde!

KÖMÜR YARDIMLARI SAC SOBA SATICILARINA YARAMADI

Van'da sac soba satıcıları, devletin yaptığı yardım nedeniyle her evde kömür bulunduğunu belirterek, "Eskiden kömürü olmayan vatandaş tezek yakar ve bunun için de sac soba kullanırdı. Fakat şimdi devlet yardımları sayesinde her evde kömür var ve vatandaşlar tezek kullanmadığı için işlerimiz olumsuz etkilendi" dediler.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından yapılan kömür yardımları sac soba satıcılarının işlerini olumsuz etkiledi. Eskiden maddi durumu iyi olmayan vatandaşların tezek yaktığını ve bunun için de sac soba kullandığını anlatan satıcılar, şimdilerde her evde kömür yakıldığını belirttiler. Kömürün saclarda iyi yanmadığını belirten satıcılar, bu nedenle vatandaşların kovalı sobalara yöneldiğini ifade ettiler.

Yaklaşık 20 yıldır sac soba satışı yaptığını ifade eden Remzi Bora isimli esnaf, son 3-4 yıl da işlerinin çok olumsuz etkilendiğini belirtti. Devletin artık en ücra köy ve mezralardaki ailelere bile kömür yardımı ulaştırdığını anlatan Bora "Durum böyle olunca vatandaşlar da kovalı sobalara yöneliyor. Bu da bizim işlerimizi çok olumsuz etkiliyor. 4 yıl öncesine kadar bu mevsimde yaklaşık 300 soba satarken şimdilerde 50 tane bile satamaz hale geldik" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2009 Cuma 16:48:03
Güncelleme :30 Ekim 2009 Cuma 22:52:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?