7
Mayıs
2024
Salı
VAN

Safari Sirki Van'da

SAFARİ SİRKİ VAN'DA

Türkiye turnesine çıkan Safari Sirki, Van'da kurulan çadırda 6 gün sürecek gösterilerine başladı. Piton yılanı ile gösteri yapan İsmail Zeybek, izleyenlerin hem yüreklerini ağzına getirdi hem de büyük beğeni topladı.

Belediye garajı yan tarafından bulunan boş alanda kurulan sirkteki gösteri dün akşam start aldı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği sirkte piton yılanı ile gösteri yapan İsmail Zeybek, izleyenlerin hem yüreklerini ağzına getirdi hem de büyük beğeni topladı. Küçük bir yılanla gösterisine başlayan Zeybek, boğazına doladığı yılanın kafasını ağzına alınca izleyenler bir şaşkın bakışları içerisinde gösteriyi izleydi. Daha sonra sandıktan çıkardığı piton yılanı ile gösterisine devam etti. piton yılanını çocukların ellerine veren sirk sanatçısı İsmail Zeybek, gösterisinin sonunda ise çocukların piton yılanını tutmalarını sağladı.

Safari sirkinde, geleneksel gösteri sanatları ve modern gösterilerin harmanlandığı denge gösterileri, palyaçolar, sihirbazlar, ateşbazlar, madrabazlar, akrobatlar ve jimnastikçiler ile yaklaşık bir buçuk saat süren gösteri sundular.

Van'da 6 gün sirk gösterisi yapacakların belirten Safari Sirki kurucusu ve yönetmeni İsmail Zeybek, yaklaşık 6 yıldan buyana farklı yerlerde gösterilerine devam ettiklerini söyledi. Bundan 3 yıl önce Van'a yine geldiklerini anımsatan Zeybek, "Gösterilerimiz ortalama 1,5 saattir ve birbirinden ilginç gösterilirimiz var. Sirk gösterileri yapısı itibarı ile evrenseldir. 7'den 70'e sirk gösterisinde seyirciyi görürsünüz. Yanı 70 yaşındaki bir dede 7 yaşındaki torunun elinden tutup sirke gelerek aynı oyundan zevk alabiliyorlar. Sirkin böyle bir yapısı var" dedi.

SAFARİ SİRKİ VAN'DA
SAFARİ SİRKİ VAN'DA
SAFARİ SİRKİ VAN'DA
SAFARİ SİRKİ VAN'DA
SAFARİ SİRKİ VAN'DA
İHA
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2010 Cumartesi 11:42:05
Güncelleme :10 Temmuz 2010 Cumartesi 12:55:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?