2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Sağduyuya davet

Van Baro Başkanı Avukat Ayhan Çabuk, Türkiye'yi bir iç savaşa sürükleyebilecek gelişmelere ortam oluşturmamak için herkesi sağduyulu davranmaya davet ettiklerini söyledi. 

Van Barosu öncülüğünde Sanat Sakak'ta bir araya gelen bir grup sivil toplum kuruluşu temsilci ve üyeleri yağmur altında ortak bir basın açıklaması düzenleyerek son günlerde yaşanan olayları değerlendirdi. 

Gurup adına düzenlenen basın açıklamasını okuyan Van Baro Başkanı Avukat Ayhan Çabuk, birlikte yaşama koşullarını tehdit eden öfke ve linç psikolojisine karşı ortak insani değerlere sahip çıkılması gerektiğini söyledi. 

Çabuk, "Biliyoruz ki, bu yöntemlerle hiç bir sorunumuzu çözemeyiz. Barış çağrılarını el birliği ile yükseltmeliyiz. Akan kanı durdurmak için sorunların barışçı yollarla çözümüne yönelik açılımları daha fazla geç olmadan konuşmalıyız. Hükümeti, parlamentoyu, basını, bilim çevrelerini, siyasi partileri ve bu ülkede yaşayan herkesi sorumlu ve duyarlı davranmaya davet ediyoruz" dedi. 

Ayhan Çabuk, toplumsal infial ve derin kırılmalara neden olabilecek bu sürecin, telafisi imkansız yaralar açacağının açıkça görüldüğünü belirterek açıklamasını şöyle sürdürdü:
"Türkiye'nin iç barışı açısından geri dönüşü olmayan bir kamplaşma ve zihinsel kopuşu tetikleyecek davranışların neye hizmet edeceğini ve hepimiz için ne kadar ağır sonuçlar doğuracağını biliyoruz. Kürt sorununun çözümsüzlüğünde diretmenin bedelini her geçen gün yeni ölümlerle ödediğimizi görüyor, yaşananları kaygı ve endişe ile izliyoruz." 

Yağmura rağmen dışarıda düzenlenen basın açıklamasına Van Barosu, İnsan Hakları Derneği Van Şube Başkanlığı, Mazlumder Van Şube Başkanlığı, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Van Şube Başkanlığı, Türkiye Barış Meclisi Van Girişimi, Yol İş Van Şube Başkanlığı, KESK Van Şubeler Platformu, Van Kadın Derneği, Vangölü Kadın Derneği, Helsinki Yurttaşlar Derneği, Gökkuşağı Derneği, Göç Der Van Şube Başkanlığı, Toplumsal Araştırma ve Yardımlaşma Derneği Van Şube Başkanlığı, Kürt Dili Araştırma ve Geliştirme Derneği ve Yüzüncü Yıl Üniversitesi Öğrenci Derneği temsilci ve üyeleri katıldı.

iha
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2008 Perşembe 15:36:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?