4
Mayıs
2024
Cumartesi
VAN

Sağlığın adı 'çile'

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bağlı Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) hastanelerinin Sağlık Bakanlığı’na devredilmesinden sonra Vanlı SSK’lılar rahatlama beklerken, işlem sayısın artması daha büyük sıkıntılara sebep oldu.

Van İpekyolu Devlet Hastanesi olarak ismi değiştirilen eski SSK Van Bölge Hastanesi’nde, muayene olmak için daha önce uygulanan randevulu sistemin devam etmesi sonucu sıra yoğunluğu yaşanmadığı bildirildi. Ancak muayene öncesi ödenecek katkı payını yatırıp makbuzunu almak ve daha sonra ilaçların alınması için resmi evraklarının fotokopisini çekmek için vatandaşlar, uzun kuyruklar oluşturuyor. Yeni uygulama ile birlikte işlem sayısını artığını, çalışan personelin bile işlemlerin nasıl yapılacağını tam olarak bilmediğini belirten vatandaşlar, "Yeni uygulama ile rahatlık beklerken, resmi işlemlerin artması bizleri daha büyük sıkıntıya soktu" dediler.

Sabahın erken saatlerinde hastaneye gelen bazı vatandaşlar ise muayene olmak için sıranın kendilerine gelmesini beklerken, hastane koridorunda sofralarını kurup kahvaltı yapıyor.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2005 Çarşamba 13:18:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?