3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Sağlık İl Müdürlüğü'nden sıcak uyarısı

Van Sağlık İl Müdürlüğü, yaz mevsimi ile birlikte artan hava sıcaklarının insan sağlığını olumsuz yönde etkileyebileceğini, kalp, damar ve deri hastalığı olanların güneş ışınları ve sıcaklardan korunması gerektiği konusunda uyarılarda bulundu. 

Van İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Özer, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, yaz mevsimi ile birlikte artan hava sıcaklığının insan sağlığını olumsuz yönde etkilediğini söyledi. Özellikle çocuklar, yaşlılar, kalp-damar ve hastalıkları ile değişik deri hastalığı olanların sıcak ve güneş ışınlarından daha fazla etkilendiğini belirten Dr. Özer, "Güneş ışınlarının etkisinin güçlü olduğu 10:00-15:00 saatleri arasında güneş ışınlarından kaçınılmalı ve bu saatlerde uzun süre güneş altında kalınmamalı, bu saatler gölge bir yerde geçirilmelidir. Güneşlenmeden veya güneşe çıkmadan önce, cilde uygun koruyucu güneş kremi sürülmeli, açık renkli bol giysiler giyilmeli, şapka takılmalı ve koruyucu gözlükler kullanılmalıdır. Değişik deri hastalığı olanların güneş ışınlarından korunmaya özellikle dikkat etmeleri gerekmektedir. Aşırı sıcak havalarda sıcak çarpması için de dikkatli olunmalı. Güneş altında çalışması gereken kişiler güneş ışınlarının yoğun olduğu saatlerde fazla sıcağa maruz kalmamalıdır" dedi. 

İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Özer, sıcaklardan etkilenenlerin hemen serin bir yere alınması, sırt üstü yatırılması ve bol sıvı içecekler verilerek en yakın sağlık kuruluşuna götürülmesi gerektiğini de söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2008 Cuma 20:52:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?