6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

Sağlık Müdürlüğü personeline eğitim

VAN SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ PERSONELİNE ÇPGD EĞİTİMİ

Van Sağlık Müdürlüğü Akıl ve Ruh Sağlığı Şubesi tarafından ilçe sağlık ocakları sağlık personeline Çocuğun Psikososyal Gelişimini Destekleme (ÇPGD) eğitimi verildi.

Düzenlenen ÇPGD eğitimi programı ile, birinci basamak sağlık hizmetleri içine çocuğun ruhsal ve sosyal gelişimini izleme ve destekleme boyutlarını entegre ederek, gebe ve çocuğun birinci basamakta biyopsikososyal bakış açısı ile izlenmesini amaçlamaktadır. Program kapsamında tüm ülke genelindeki çocuklar gebelikten başlayarak, 6 yaşına gelene kadar biyopsikososyal bakış açısı ile izlenmekte olduğu belirtildi. Çocuğun sağlığını bedensel, ruhsal ve sosyal boyutları ile koruma ve gelişimi destekleme konusundaki bazı yöntem ve araçların sunulduğu eğitimde ayrıca personelin çocuğun psiko-sosyal gelişimi konusunda bilgilerinin artması ve iletişim becerilerinin geliştirilmesinin hedeflendiği bildirildi.

Bu eğitim kapsamanda, ilçe birinci basamakta görev yapan 100 ebe ve hemşirelere yönelik eğitimin, Dr.Murat Burkaş, Piskolog Nuray Kaya ve Hemşire Şirvan Temizay tarafından verildiği belirtildi.

VAN SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ PERSONELİNE ÇPGD EĞİTİMİ
İHA
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2010 Salı 16:42:05
Güncelleme :23 Şubat 2010 Salı 17:03:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?