6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

Sağlık personeline eğitim

SAĞLIK PERSONELİNE ÜREME SAĞLIĞI VE AİLE PLANLAMASI EĞİTİMİ

Van Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı birinci basamak sağlık ocaklarında görevli hemşirelere ve ebelere yönelik üreme sağlığı ve aile planlaması eğitimleri verilmeye başlandı.

Ana Çocuk Sağlığı ve Aile Planlaması Şubesi (AÇS/AP) tarafından eğitim dinlenme tesisleri toplantı salonunda düzenlenen 5 günlük eğitime, sağlık ocaklarında görev yapan 20 ebe ve hemşire katıldı. Sağlık Bakanlığı sertifikalı eğitim, AÇS/AP Şubesi'nden Dr. Selin Tunalı, İl Üreme Sağlığı ve Aile Planlanması eğiticileri Büşra Tapan Soğanda, Ferzan Torun tarafından veriliyor.

Eğitim kapsamında 15-49 yaş izleme ve üreme sağlığı ve üreme hakları, toplumsal cinsiyet ve sağlığa etkileri, cinsellik ve cinsel sağlık, iletişim, danışmanlık, enfeksiyonların önlenmesi ve üreme sağlığı hizmetlerinde kalite yaklaşımı konularında sağlık çalışanlarına eğitim verileceği belirtildi.

Eğitim amacının güvenli annelik hizmet sunumunda kaliteyi arttırmak ve sağlık hizmetleri konusunda farkındalık sağlamak olduğunu belirten ilgililer "Nitelikli aile planlaması sunabilmenin protokolleri ve hizmet standartlarının tekrar gözden geçirilmesi ve kaliteli hizmet sunumunun sağlanması, CYBE/HIV/AIDS' toplum için önemi ve kaliteli hizmet sunumu için gereken becerilerin sağlanmasıdır'' diye belirttiler.

SAĞLIK PERSONELİNE ÜREME SAĞLIĞI VE AİLE PLANLAMASI EĞİTİMİ
İHA
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2010 Pazartesi 12:23:03
Güncelleme :22 Şubat 2010 Pazartesi 22:04:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?