6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

Sağlık personeline NRP eğitimi

VAN'DA SAĞLIK PERSONELİNE NRP EĞİTİMİ

Van İl Sağlık Müdürlüğü tarafından sağlık personeline NRP eğitimi verilmeye başlandı.

Van İl Sağlık Müdürlüğü Ana Çocuk Sağlığı Şubesi tarafından 5-7 Kasım tarihleri arasında Mersin ve Van'da özel hastaneler olmak üzere 9'u Mersin Orta Doğu Hastanesi'nden olmak üzere 47 yardımcı sağlık personeline Neonatal Resütitasyon Programı (NRP) uygulayıcı eğitimi verilmeye başlandı.

Eğitim Dinlenme Tesisleri toplantı salonunda verilen eğitimde konuşan İl Sağlık Müdürü Dr. Orhan Çetinkaya, gelişmişlik ölçütlerinden en önemlisinin bebek ve anne ölüm oranları olduğunu belirtti. Bu eğitimlerin yeni doğan bebek ve anne ölümlerinin önüne geçilmesi amacıyla verildiğini ifade eden Çetinkaya, ''Neonatal Resütitasyon Programı'nın hedefi, doğum olayında rolü olan tüm sağlık personelinin standart bir neonatal resütasyon eğitimi alması, bu bilgi ve becerileri belirli aralıklarla yenilenmesidir. Programın doğumda gelişebilecek yeni doğan ölümlerini ve solunum güçlüğünün yol açacağı sıkıntıları en aza indirebilme konusunda önemli bir yer tutacağı bir gerçektir" dedi.

Dr. Seyfettin Sarıbaş, Prof. Dr. Ercan Kırımi, Doç. Dr. Oğuz Tuncer tarafından verilecek NRP eğitimin 3 gün süreceği belirtildi.

VAN'DA SAĞLIK PERSONELİNE NRP EĞİTİMİ
İHA
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2010 Cuma 12:28:04
Güncelleme :5 Kasım 2010 Cuma 15:51:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?