6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

Sağlık ve turizme destek

SAĞLIK VE TURİZME DESTEK

Ak Parti Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu, Van'a yapılan yatırım ve çalışmaların destekçisi ve takipçisi olduklarını bildirdi.

Türkmenoğlu, TBMM'de Anayasa değişikliği teklifi üzerindeki 1. tur görüşmelere iki gün ara verilmesinin ardından Van'a geldi. Türkmenoğlu, ilk olarak Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof Dr. Ahmet Faik Öner'i makamında ziyaret ederek yapımı devam eden ve 2011 yılında bitirilmesi planlanan Araştırma Hastanesi hakkında bilgi aldı. Prof. Dr. Öner, hastanenin bitirilmesi için çalışmaların devam ettiğini belirterek, ''400 yataklı hastanenin 2011 yılında bitirilmesi için yoğun bir çalışma sürdürülmektedir. Ancak mevcut hastanemizdeki doktorlarımız hemşire yetersizliği nedeniyle sıkıntı içinde. Bu konuda acilen atama yapılması gerekmektedir'' dedi.

AK Parti Van Milletvekili Türkmenoğlu ise, Tıp Fakültesi Hastanesi'nin bölge için çok önemli olduğunu ve çok önemsediklerini kaydederek, ''Van'ın sağlık üssü olması için yoğun bir çalışma içindeyiz. Yapılan ve yapılacak olan hastaneler bunun işaretidir. Araştırma Hastanesi'ne hemşire atanması Maliye Bakanlığı'nın imzasından geçti. Yeni atamalarla kısmen de olsa bir rahatlama olacaktır. Sağlık alanındaki eksiklerin giderilmesi çalışmalarının da takipçisiyiz.'' diye konuştu.

Buradan ayrılan Türkmenoğlu, Van turizmine geçmişte büyük katkı sağlayan kış sezonu boyunca tadilata alınan ve turizm sezonuna yetiştirilerek yeniden hizmete açılan Akdamar ve Bayram otelini de ziyaret etti. Türkmenoğlu, son tadilatlarla birlikte otellerin Van'a ve turizme yakışır hale getirildiğini, yapılması düşünülen yeni otellerinde bitirilmesiyle Van'da yatak kapasitesinin yeterli hale geleceğini söyledi. Türkmenoğlu, ''Özellikle Van'a sağlık ve turizm alanına yapılan yatırım ve çalışmaların takipçisi ve destekçisiyiz. Her fırsatta tüm kurumları ve yatırımları ziyaret ederek eksikleri hakkında bilgi alıyoruz'' dedi.

Türkmenoğlu, otel ziyaretinin ardından Van'ın değişik semtlerinde hizmete açılan işyerlerini de gezerek hayırlı olsun dileğinde bulundu.

SAĞLIK VE TURİZME DESTEK
SAĞLIK VE TURİZME DESTEK
SAĞLIK VE TURİZME DESTEK
İHA
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2010 Cuma 17:53:03
Güncelleme :30 Nisan 2010 Cuma 18:36:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?