4
Mayıs
2024
Cumartesi
VAN

Sağlıkçılardan Petek Dinçöz'e veryansın

Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) Van Şube Sekreteri M. Emin Dündar, Petek Dinçöz’ün son klibinde, hemşireleri küçük düşürdüğünü iddia etti.

Sıhke Caddesi Yüzüncü Yıl İş Merkezi’nde bulunan sendika binasında bir grup hemşire ile basın toplantısı düzenleyen Sağlık-Sen Şube Sekreteri Dündar, hemşirelere yönelik gazeteci Hıncal Uluç’un fıkrası ile Petek Dinçöz’ün klibine tepki gösterdi.

Dündar, Türkiye’nin dört bir yanında sağlık sisteminin yükünü omuzlarında taşıyan 75 bin hemşire, uygun olmayan koşullarda çalışırken, hemşirelik mesleğine yönelik böyle rencide edici olayların yaşanmasının kendilerini üzdüğünü söyleyerek, "Dün bu, Hıncal Uluç’un fıkrası idi, bugün ise Petek Dinçöz’ün klibi oldu. Hiç kimse, bir meslek grubunu hele hele insanların yaşam mücadelesinde, ona destek olan hemşirelerimizi rencide edecek bir tavır içerisine girmemelidir. Bu olayı nefretle kınıyor, sonuna kadar bu olayın takipçisi olacağımızı belirtmek istiyoruz" dedi.

Dündar, hemşireler başta olmak üzere vatandaşlardan, Petek Dinçöz’ün, kaset ve CD’lerini almayarak tepkide bulunmaları çağrısında bulunarak, "Ayrıca medyamızın da bu konuda duyarlı olmasını düşünüyor, olaya magazinsel olarak değil, toplumsal duyarlılık refleksi ile bakıp, yanlışın düzeltilmesine katkıda bulunmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.

Erzurum Atatürk Üniversitesi’ndeki mezuniyet töreninde, baş örtülü bir annenin, kızının mezuniyet törenine alınmamasına de tepki gösteren Dündar, son günlerde Van’da yaşanan olaylardan duyduğu kaygıları dile getirerek, herkesi sağduyuya davet etti.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2005 Cuma 21:38:15
Güncelleme :26 Haziran 2005 Pazar 17:14:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?