2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Sağlıklı kentler birliği büyüyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği (TSBKB), Kocaeli, Nevşehir, Kırşehir, Bandırma, Isparta ve Abana’nın da üyeliği ile sağlıklı kentleşme yolunda gücüne güç kattı.

Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği’nin (TSKB) 8. olağan toplantısı Van’da başladı. Toplantıya ev sahipliği yapan Van Belediye Başkanı Burhan Yenigün, birliğe üye olduktan sonra edindikleri bilgi, deneyim ve tecrübenin illerindeki son 4 yıldır süren kalkınma hareketinde imzası olduğunu dile getirdi. Kardeş şehir oldukları ve aynı zamanda TSKB’nin başkanlığını yapan Bursa’dan istifade edecekleri çok şey bulunduğunu söyleyen Yenigün, “Birlik sağlıklı kentleşmedeki en büyük destekçimiz” dedi.

TSKB Başkanı Hikmet Şahin, birliğin ilk kurulduğu günkü hedefinde emin adımlarla ilerlediğini, yeni üyeleriyle güçlendiğini belirterek, birliğin Türkiye’de sağlıklı kentleşmenin çimentosu haline geldiğini söyledi. Türkiye’nin hızla büyüdüğünü, hükümetin uyguladığı reformlarla dünyanın 17., Avrupa’nın 6. büyük ekonomik gücü haline geldiğini ifade eden Şahin, TSKB’nin de kentlerin bu ilerlemesine öncülük ettiğini belirtti.

2005 yılında birliği kurarken 10 üye ile yola çıktıklarını, bugün Nevşehir, Kırşehir, Balıkesir (Bandırma), Kastamonu (Abana) ve Isparta belediyeleri ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin de katılımıyla üye sayılarının 32’ye yükseldiğini ifade eden Şahin, “Yeni üyelerimizle 30 milyon nüfus Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği’nin içinde yer alıyor. Başbakanımız birliği kurduğumuz için bizi ödüllendirdiğinde sağlıklı bir Türkiye’nin oluşmasının ancak yaşanabilir kentlerin çoğalmasıyla mümkün olacağını belirtmişti. İşte biz de bu sağlıklı kentleşme halkasını çoğaltarak, Türkiye’nin sağlıklı kentleşmesine katkıda bulunuyoruz” dedi. Şahin, birliğin artık toplantının yapıldığı ilin sağlıklı kentleşme yolundaki projesinin bilgi ve parasal anlamda ortak bir şekilde destekleneceğinin müjdesini verdi. Desteklenme ilk olarak Van’dan başlarken, bundan sonraki toplantının ekim ayında Kocaeli’nde yapılması kararlaştırıldı. Açılış konuşmalarının ardından yapılan ilk sempozyumda, “Yerel yönetimlerin tütünle mücadele çalışmalarındaki rolü” masaya yatırıldı.

.
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2008 Cuma 18:02:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?