2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Sağlıklı kentler Van'da toplandı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Ahmet Selamet, İBB olarak 19 Mayıs’ta yürürlüğe girecek olan Kapalı Yerlerde Sigara İçme Yasağı’nın uygulamasını halka en etkili şekilde duyuracaklarını, alacakları önlemlerle de yasağın aktif şekilde uygulanmasını sağlayacakların söyledi.

Dünya Sağlık Örgütü tarafından yürütülen Sağlıklı Şehirler Birliği Türkiye toplantısı 24–26 Nisan tarihleri arasında Van’da yapıldı. Türkiye’den 32 belediyenin yer aldığı birlik toplantısında İstanbul’u, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Ahmet Selamet ile Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Sağlıklı Kentler Birliği proje koordinatörü Saime Batırel temsil etti.

Dünya Sağlık Örgütü tarafından 2005 yılında hayata geçirilen ve dünya genelinde binden fazla belediyenin yer aldığı Sağlıklı Kentler Birliği projesinin Türkiye ayağı 5. faz çalışmaları açılış oturumuna Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ve Bayındırlık ve İskân Bakanı Faruk Özak da katıldı. Türkiye’nin projeye üye 32 belediyesinin temsilcileri, “Kent sağlığı nasıl artırılır?”, “Yaşam tarzları üzerine yerel yönetimlerin rolü”, “Sağlıklı kent olma yolunda neredeyiz?” ve “Dünya Sağlık Örgütü Sağlıklı Şehirler Projesi 5. faz hazırlık çalışmaları” konulu oturumlarda proje kapsamında yürüttükleri çalışmalar hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Toplantıya İstanbul’u temsilen katılan İBB Meclis Başkan Vekili Ahmet Selamet yaptığı konuşmada İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Sağlıklı Şehirler Projesi çerçevesinde yürüttüğü çalışmalar hakkında katılımcılara bilgi verdi. Ahmet Selamet ayrıca 19 Mayıs tarihinde uygulamaya başlanacak olan kapalı alanlarda sigara içme yasağı hakkında İBB’nin yapmayı planladığı çalışmalara da değindi. Selamet şunları söyledi: “19 Mayıs’ta başlayacak olan kapalı yerlerde sigara içme yasağını, içen – içmeyen tüm İstanbullulara en etkili şekilde anlatarak haklarını öğrenmelerini sağlamaya çalışacağız. İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak bunun için bir tanıtım kampanyası düzenleyeceğiz. Kampanya kapsamında billboard, afiş, görsel ve yazılı kaynaklarla tüm İstanbullulara ulaşmayı hedefliyoruz. Uygulamanın başlangıcından sonra ise denetim ekiplerimiz İstanbul genelinde, yasağın uygulamasını titiz bir şekilde kontrol edecek. Böylece, önemli sağlık sorunlarının temel sebebi olan sigarayı kapalı alanlardan uzaklaştırarak daha sağlıklı bir İstanbul için ilk adımı atacağız.”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, Sağlıklı Kentler Birliği Proje koordinatörü Saime Batırel ise “Sağlıklı kent olma yolunda neredeyiz?” konulu konferansta yaptığı konuşmada İstanbul’a göç ile gelmiş, dezavantajlı kesimler için yürütülen çalışmalar hakkında katılımcılara bilgi verdi. Batırel, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin, şehre göç ederek gelmiş, sağlık ve sosyal hizmetlerden yeterince yararlanamayan dezavantajlı kesimlere bu hizmetleri ulaştırabilmek için Kadın ve Aile Sağlığı Merkezleri, Kadın Koordinasyon Merkezi, Yardım Sandığı, Gezici Sağlık Hizmetleri ve İSMEK gibi projeleri hayata geçirdiğini ve hizmet ağını her geçen gün biraz daha genişleterek çalışmalarını sürdürdüğünü ifade etti. 

.
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2008 Salı 11:33:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?