3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

'Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü'

Van Valiliği ve Türkiye Herkes İçin Spor Federasyonu (HİSF) Başkanlığı tarafından 'Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü' düzenlendi. 

Kurtuluş Parkı'nda başlayan yürüyüşe, Van Valisi Özdemir Çakacak, HİSF Federasyonu Başkanı Göksel Arsoy, Vali Yardımcısı Hasan Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Yahya Akçadırcı, bazı kamu kurum ve kuruluşların daire amirleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Yürüyüş korteji açılan dev Türk bayrakları ve Atatürk posterleri eşliğinden trafiğe kapatılan Kazım Karabekir ve Cumhuriyet caddelerini takiben yapılan 3 kilometrelik yürüyüşün ardından Van Valiliği'nin bahçesine geldiler. 

Burada yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından yapılan etkinlik ile ilgili bir konuşma yapan HİSF Başkanı Göksel Arsoy, iki gündür kaldığı Van'da gördüğü ilgi karşısında duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Ben bugünden itibaren kendimi Vanlıların fahri hemşehrisi ilan ediyorum lütfen bunu kabul edin" dedi. 

HİSF'nin diğer federasyonlar gibi sadece toplumun belli bir kesimine hitap etmediğini anlatan Arsoy, isminde de anlaşıldığı gibi herkese hitap eden bir federasyon olduğunu kaydetti. Bugün 104'üncü yürüyüşlerini gerçekleştirdiklerini anlatan Arsoy, "Şimdiye kadar 104 il ve ilçede 'Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü' gerçekleştirdik. Benim Vanlılardan isteğim bizim başlattığımız bu etkinliğin burada kalmamasıdır. Hafta içi küçük ve hafta sonralarında ise büyük gruplarla bu yürüyüşü gerçekleştirmenizdir" şeklinde konuştu.
Daha sonra bir konuşma yapan Van Valisi Özdemir Çakacak ise sporun sevgi ve kardeşliği pekiştirdiğini kaydetti. Geniş katılımlı bir yürüyüş gerçekleştirdiklerini de anlatan Vali Çakacak, "Bizim bütün spor tesislerimiz spor yapmak isteyen herkese açıktır. Federasyon başkanımızın da belirttiği gibi gruplar halinde gelip spor yapmanızı bekliyorum" ifadelerini kullandı.
Düzenlenen yürüyüş, yapılan konuşmaların ardında sona erdi.

iha
Yayın Tarihi : 18 Ekim 2008 Cumartesi 16:01:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?