5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Sahil yolu hız kazandı

ERCİŞ SAHİL YOLU'NUN İKİNCİ AYAĞI START ALDI
Van'ın Erciş Belediye Başkanlığı tarafından yapımı sürdürülen Erciş Sahil Yolu'nun ikinci ayağı da start aldı.

Erciş Belediye Başkanı Fatih Çiftci, bu yıl içersinde hedeflerinin Tekevler ile Gölağzı mahallelerinin sahil bağlantısı olan iki kilometre uzunluğundaki bölümü asfalta hazır hale getirmek olduğunu bildirdi.

Toplam uzunluğu 15 kilometre olan Erciş Sahil Yolu'nun yapımına 2005 yılında başladıklarını anımsatan Belediye Başkanı Fatih Çiftci, sahil yolunun Haydarbey Mahallesi ile TOKİ bağlantısı olan 8.5 kilometre uzunluğundaki bölümünün daha önceden kendileri tarafından tamamlanarak halkın hizmete sunulduğunu söyledi.

Sahil yolunun geriye kalan bölümlerini de yine kendi iktidarları döneminde tamamlayacaklarını anlatan Çiftci, "Geçen yıl dolgu işlemlerini tamamladığımız Tekevler ile Gölağzı sahil bağlantısı olan iki kilometre uzunluğundaki bölümünde tesviye, çevre düzenlenmesi, sanat yapıları, yeşillendirme, ağaçlandırma, park, plaj alanları, kaldırım, bank, kamelya, ışıklandırma gibi çalışmaları tamamlayarak asfalta hazır hale getireceğiz. Bu alandaki çalışmalarımız esnasında 12 bin metre bordür taşı, 15 bin metrekare ise kilitli parke taşı döşenecektir. Peyzaj genişliği 150 metre olan sahil yolumuz, 7 metre genişliğinde çift gidiş geliş yolun yanı sıra, genişliği 5 ile 12 metre arasında değişen yaya kaldırımları, dinlenme ve koşu alanlarından oluşacaktır. Binlerce çeşit ağaç türü ile süsleyeceğimiz sahil yolunun tamamen bitmesiyle birlikte Erciş hak ettiği yere bir adım daha yaklaşacaktır. Çünkü halkımız hizmetlerin in iyisine layıktır" dedi.
 

    ERCİŞ SAHİL YOLU'NUN İKİNCİ AYAĞI START ALDI
    ERCİŞ SAHİL YOLU'NUN İKİNCİ AYAĞI START ALDI

İHA
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2009 Cumartesi 17:20:01
Güncelleme :3 Ekim 2009 Cumartesi 20:03:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?