6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

Sahil yolunda çalışmalar sürüyor

ERCİŞ SAHİL YOLU İKİNCİ ETABINA DEVAM EDİLİYOR

Van'ın Erciş Belediye Başkanlığı tarafından yapımına 2005 yılında başlanılan ve toplam uzunluğu 15 kilometre olan Erciş Sahil Yolu`nun ikinci etabındaki çalışmalara da ara verilmeden devam ediliyor.

İkinci etap yapım çalışmalarını yerinde inceleyen Erciş Belediye Başkanı Fatih Çiftci, sahil yolunun Haydarbey Mahallesi ile TOKİ bağlantısı olan 8.5 kilometre uzunluğundaki bölümünün daha önceden kendileri tarafından tamamlanarak halkın hizmetine sunulduğunu anımsattı.

Hizmete açılan sahil yolunun gerek ilçe halkı, gerekse ilçeyi ziyaret eden vatandaşlar tarafından takdir gördüğünü ayrıca, üniversite öğrencileri için de mastır konusu bile olduğunu ifade eden Çiftci, sahil yolunun geriye kalan bölümlerini ise yine kendi iktidarları döneminde tamamlayacaklarını söyledi. Geçen yıl içersinde yüzlerce araçla yaptıkları dolgu işlemlerinin ardından 2 kilometre uzunluğundaki Polis Evi ile Kumluk mevki arasındaki yol tesviyesi, kaldırım, bordür ve sanat yapılarının tamamlandığını, Tekevler ile Gölağzı sahil bağlantısı olan 3 kilometre uzunluğundaki bölümünde ise yine tesviye, çevre düzenlenmesi, sanat yapıları, park, plaj alanları, kaldırımların bitirildiğini, ileriki günler içinde 5 kilometre uzunluğa ulaşan ikinci etap sahil yolunda bank, kamelya, ışıklandırma gibi çalışmaları da tamamlayarak yolun sıcak asfalta kapladıktan sonra halkın hizmetine sunacaklarını anlatan Başkan Çiftci, "Van Gölü'nün seyir zevkinin yaşanması için hatırlanacağı üzere daha önceden hizmete açtığımız 8.5 kilometrelik Haydarbey TOKİ bağlantısı arası boyunca 400 adet çeşitli tipte oturma bankı, 60 adet kamelya, 60 adet piknik masası yerleştirildik. 30 bin adet çeşitli türlerde ağaç fidanı diktik. Yapılan bu çalışmaların ardından TOKİ yolu ile sahil yolunun 8.5 kilometrelik alanını sıcak asfaltla kaplanmış, yine sahil yolu kenar kaldırım ve orta refüj, bordur taşları boyanarak orta refüj içlerini de binlerce adet çiçekle bezeyerek sahil yolunu birinci etabını doyumsuz bir güzelliğe kavuşturmuştuk. Ayrıca, birinci etap sahil yolu boyunca yapılan 9 adet park ve çocuk oyun parkı kurarak çocukların ebeveynlerinin nezaretinde güven içinde oyun oynamaları sağladık. Vatandaşların açık havada spor yapmaları için yine 5 kilometre uzunluğunda yeni bir yürüyüş parkuru oluşturmanın yanında, iki bölgede de spor aletlerinden oluşan merkezler kurduk. Üç adet mini iskeleyi hizmete açtık. En son olarak sahil yolunda ışıklandırma çalışmalarını da tamamlandık. Bu çalışmalar neticesinde kıyılarında gezinmeye hasret olunan Van Gölü, Erciş Sahil Yolu boyunca batı kentlerinde bile eşine rastlanmayacak bir güzellikte insanlarımızın hizmetine sunduk" dedi.

Sahil Yolu ikinci etabı hakkında da bilgi veren Başkan Çiftci, "Erciş Sahil Yolu çalışmalarımıza yine ara vermeden devam etmekteyiz. Peyzaj genişliği 150 metre olan sahil yolumuzun ikinci etap çalışmaları da tüm hızıyla devam etmektedir. 7 metre genişliğinde çift gidiş geliş şeklinde düzenlenen yolda, genişliği 5 ile 12 metre arasında değişen yaya kaldırımları, dinlenme ve koşu alanlarını tamamladık. Önümüzdeki günlerde sıcak asfalt çalışması, ağaçlandırma ve yeşillendirmesi ile birlikte ışıklandırma işlemlerini de tamamlayarak inşallah bu yıl sonunda sahil yolumuzun 5 kilometre uzunluğundaki ikinci etabını da halkımızın hizmetine sunmuş olacağız. Çünkü, Erciş halkı hizmetlerin en iyisine ve en güzeline layıktır" şeklinde konuştu.

ERCİŞ SAHİL YOLU İKİNCİ ETABINA DEVAM EDİLİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2010 Perşembe 11:53:02
Güncelleme :19 Ağustos 2010 Perşembe 15:36:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?