5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Sahilde cankurtaran sıkıntısı

Van'ı Gevaş ilçesinde yerli ve yabancıların akın ettiği Van Gölü sahillerinde cankurtaranın olmaması vatandaşların tepkisine neden oluyor.


Gevaş Belediyespor tarafından işletilen piknik alanına gelen ve burada Van Gölü'ne giren vatandaşlar, sahilde cankurtaranın olmasının şart olduğunu belirtiyorlar. Boğulma tehlikesi geçiren bir kişiye müdahale edecek kimsenin olmadığını vatandaşlar acilen bir cankurtaranın görevlendirilmesini istediler.
Karşıyaka Mahallesi Muhtarı Mikail Har, sahil boyunca bir cankurtaranın görev yapmadığını belirterek "Özellikle aileler Gevaş Belesiyespor tarafından işletilen piknik alanını tercih ediyorlar. Burada da Van Gölü'ne giriyorlar. Ancak gelen ailelerle birlikte çocukları da hesaplarsanız burada ciddi bir güvenlik sorunu var. Çocuklar Van Gölü'ne giriyor ve bir çoğu da yüzme bilmiyor. Yetişkinler içersisinde de yüzme bilmeyen çok. Boğulma tehlikesi geçiren bir kişiye kim müdahale edecek ve kim kurtaracak? Örneğin benim tek oğlum var. Boğulma tehlikesi de geçirse yüzme bilmediğimden dolayı kurtaramam. Özellikle ailelerin daha çok tercih ettikleri bu tür yerlerde mutlaka bir cankurtaran görevlendirmeleri gerekir" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 21 Ağustos 2009 Cuma 16:26:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?