5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Sahilde kahvaltı ve mangal keyfi

Van Gölü sahilinde bulunan Merit Şahmaran Otel tarafından göl kenarında oluşturulan Van Kahvaltı Salonu ve ocak başı restoran düzenlenen bir törenle hizmete açıldı.


Edremit ilçesinde bulunan otelde düzenlenen törene Van Valisi Münir Karaloğlu, Merit International Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Reha Arar, Van Belediye Başkan Vekili Sabri Abi, İl Emniyet Müdürü Şükrü Rafet Mert ile bazı kamu kurum ve kuruluşların daire amirleri katıldı.


Törende bir konuşma yapan Van Valisi Minür Karaloğlu, bir kentte yaşam kalitesini arttırmanın yolunun kentteki tesislerin ve iş yerlerinin kalitesinin artırılmakta geçtiğini kaydetti. Kentte turizmi geliştirmek amacıyla tesislerin niteliklerinin artırılması gerektiğini vurgulayan Vali Karaloğlu, ''Otellerimiz turistleri daha fazla çekmek için yatak kapasitesini ve eğlence mekanlarının yenileyerek bunu yapabilirler. Bu kentin gerçekten marka değerlerinden bir tanesi de Van kahvaltısıdır. Van kahvaltısını doğru bir şekilde yerli ve yabancı turistlere sunmak üzere Merit oteller zincirinin böyle bir teşebbüste bulunması bizi mutlu etmiştir. İnşallah Van kahvaltısı bundan sonra daha doğru bir şekilde muhataplarına sunulur'' dedi.


Van'ın çok sayıda kültürel ve coğrafi değerlere sahip olduğunu da anlatan Vali Karaloğlu, ''Bunları mutlak suretle Türkiye'nin ve dünyanın gündeminde tutmamız gerekir. Kamu kurumları, özel sektör ve sivil toplum örgütleri hep beraber bu kenti bulunduğu noktadan daha iyi bir yere taşımak, Van'ı gerçekten marka bir şehir yapmak için el birliği ile çalışmamız gerekmektedir'' şeklinde konuştu.
Merit International Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Reha Arar ise 2001 yılında hizmete açılan Merit Şahmaran Oteli'nin her geçen gün geliştiğini belirterek, ''Bugüne kadar otelin içinde konaklayan misafirlerimize sevgiyi esas alarak hizmet verdik. Bugün ise değişik 2 yeni üniteyi dışarıdan gelecek misafirlerimize hazırladık. Van'ın değeri olan kahvaltı salonu gerek Vanlılara gerekse il dışından gelen misafirlere doğru bir kavramla sunmaktır. Süphan Dağı'na bakan yeni restoranımızı ise bölgenin kendine özgü dekoru ile döşedik'' diye konuştu.


Merit Şahmaran Otel sahibi Necdet Aksoy da, Merit ailesi içinde olmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti. Vanlı bir iş adamı olarak otele daha fazla yatırım yapacağını kaydeden Aksoy, Van'ın turizmini tanıtmak için ellerinden ne geliyorsa yapacaklarını ifade etti.
Yapılan açılışın ardından otelde büyük özveri ile çalışan personele, Vali Karaloğlu ve Merit Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Arar tarafından Merit rozeti takıldı.

iha
Yayın Tarihi : 16 Temmuz 2009 Perşembe 16:41:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?