5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Sahilde voleybol keyfi

SAHİLDE VOLEYBOL KEYFİ

Van'ın Gevaş ilçesinin geniş ve temiz kumsallarında oynanan plaj voleybolu, yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı oldu.

Bir zamanlar vakit geçirmek için oynanan plaj voleybolu, şimdi ise Van Gölü sahillerinin vazgeçilmez sporu oldu. Devlet Su İşleri (DSİ) Aile Piknik Bahçesi Sorumlusu Süleyman Tanrıtanır, bir zamanlar sadece arkadaşlar arasında eğlence olsun diye oynanan plaj voleybolunun artık Van Gölü sahillerinin olmazsa olmazı olduğunu söyledi. İlçeye gelen yerli ve yabancı turistlerin Van Gölü sahillerinde her anlamda güzel vakit geçirmeleri için sürekli yenilikler yaptıklarını belirten Tanrıtanır, "İlçemize gelen yerli ve yabancı turistlerin güzel vakit geçirmeleri amacıyla sahile plaj voleybolu kurduk. İleriki günlerde de plaj futbolu sahasını oluşturmayı düşünüyoruz. Bu sporu yaygınlaştırmak için bir ücret talep edilmiyor. Amacımız, ilçenin hem turizm potansiyelini artırmak hem de sporun hangi branşı olursa olsun onu sevdirmektir" dedi.

Zonguldak'tan gelen Ayla Başol ise, Van Gölü'nün çok temiz ve sahilin güzel olduğunu belirterek, "Van, potansiyeli olan bir ilimiz. İnsanlar eğlenmesini ve piknik yapmasını seviyor. Buraların değerlendirilmesi lazım. Sahil yolunun yapılması, sahil alanlarına restoranların yapılması gerekir. Ayrıca vatandaşların sahillerin temiz tutulması konusunda daha bilinçlendirilmesi gerekir" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Haziran 2011 Çarşamba 17:41:01
Güncelleme :22 Haziran 2011 Çarşamba 18:22:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?