6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

Sahte ihbar mahsur bıraktı

Van’ın Muradiye İlçesi’ne bağlı Dağören Köyü’nün, kardan dolayı kapanan yolunun açılması için asılsız ihbarda bulunan köy sakinleri hakkında, Muradiye Köy Hizmetleri Şefliği tarafından Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunulacağı belirtildi.
İHA muhabirinin edindiği bilgiye göre, dün Van Valiliği, Van Köy Hizmetleri Bölge Müdürlüğü ve Muradiye Kaymakamlığı’na açılan ihbar telefonlarıyla Dağören Köyü’nde doğum hastası bulunduğunun bildirilmesi üzerine, Muradiye Köy Hizmetleri Şefliği’ne ait 4 kişilik ekip harekete geçti. Bu arada köye ulaşan ekip ihbarın asılsız olması üzerine tekrar ilçe merkezine dönmek istedi. Akaryakıtları biten ekip daha sonra yakın bir köye giderek telefonla mahsur kaldıklarını belirtti. Bunun üzerine yeni bir ekip oluşturan Muradiye Köy Hzmetleri Şefi Abdullah İçen, mahsur kalan arkadaşlarını gece geç saatlerde kurtararak ilçe merkezine getirdi.
Asılsız ihbarda bulunan köy sakinleri hakkında, Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunacağını kaydeden İçen, "Bize ihbar geldiğinde ayrı bir köy gurubunda kar temizleme çalışması yapıyorduk. Ekibi hemen oradan çekerek 38 kilometre uzaklıktaki Dağören Köyü’ne gönderdim. Ancak ihbar yalan çıktı. Arakadaşlarımız bu yüzden ölüm tehlikesi geçirdi. İhbarı yapan köy sakinleri hakkında bizler de gerekli şikayeti yapacağız" dedi.
Öte yandan, kar kalınlığının tipi nedeniyle yüksek kesimlerde 2 metreye ulaştığı kaydedildi.
van-iha
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2004 Pazartesi 12:06:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?