5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Sakal-ı Şerif izdihamı

Van'da, Kadir Gecesi nedeniyle Ulu Camii'nde vatandaşların ziyaretine açılan Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'e (S.A.V.) ait Sakal-ı Şerif'i görmeye gelen binlerce kişi birbirlerini ezerken, yaşanan izdiham güçlükle önlendi.

Kadir Gecesi nedeniyle Van'da camiler doldu taştı. Binlerce vatandaş mübarek gecede ibadet için Ulu Camii'ye akın etti. Teravih namazını sonrası okunan Mevlid-i Şerif'in ardından kılınan tespih namazına müteakiben dualar eden vatandaşlar, Hz. Muhammed'in Sakal-ı Şerif'ini görmek için sıraya girdi.

Cami görevlileri önceki yıllarda olduğu gibi izdiham yaşanmaması için Sakal-ı Şerif ziyaretini saf saf tek sıra halinde izin verildi. Ziyaretin ilerleyen dakikalarında yüzlerce kişi aynı anda Sakal-ı Şerif'i görmek isteyince izdiham yaşandı. İl Müftü Osman Artan, aşırı izdiham nedeni ile önce Sakal-i Şerif'i sıkıca tuttu ardından başının üzerine kaldırarak muhafaza etmeye çalıştı.

Görevliler ise aşırı yoğunluktan dolayı zor anlar yaşadı. Erkeklerin ziyaretinin bitmesinin ardından sıra bayanlara geldi. Sakal-ı Şerif'i görmek için uzun kuyruklar oluşturan bayanlar da izdiham yaşanmasına neden oldu. Ziyaret, ilerleyen saatlere kadar devam etti.

Ziyaretin ardından görevliler tarafından Sakal-i Şerif'i muhafaza etmek isteyen görevlilere akın eden vatandaşla, kısa süreli koşuşturma yaşandı. Sakal-i Şerif'i görmeye gelen bir kişi göz yaşlarına hakim olamazken, başka bir kişi ise 'Allah' bağırarak kendinden geçti.
 

İHA
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2009 Çarşamba 09:39:45
Güncelleme :16 Eylül 2009 Çarşamba 09:42:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?