3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Şampiyon taekwandocuya ödül

Van Milli Eğitim Müdürü Yahya Yıldız, Avrupa Taekwando Şampiyonası'nda büyük başarı elde eden lise öğrencisi Nur Tatar'ı makamında kabul ederek Cumhuriyet altını ile ödüllendirdi. 

Dün Van'a dönen milli sporcu Nur Tatar, bugün Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintımar, Antrenörü Ömer Kızılaslan, Babası Nizamettin Tatar, okul müdürü ve beden eğitimi öğretmeni ile birlikte Milli Eğitim Müdürü Yahya Yıldız'ı makamında ziyaret etti. 

Vali Haydarbey Lisesi 2. sınıf öğrencisi olan milli taekwandocu Nur Tatar'ı tebrik ederek, Cumhuriyet altını ile ödüllendiren Yıldız, Van'daN ve okullarından Avrupa Şampiyonu çıkmasının kendileri için onur verici olduğunu belirtti. Nur Tatar'ın başarısı için emeği geçenlere teşekkür eden Yıldız, Van'da son zamanlarda Nur Tatar gibi farklı branşlarda sporcuların yetiştiğini hatırlattı. 

Gençlik ve Spor Müdürlüğü'nün son yıllarda okullarla birlikte çalışma yürütmesi bu başarıların ortaya çıkmasına vesile olduğunu anlatan Yıldız, son günlerde basına yansıyan görüntülerin aksine Van'da daha güzel gelişmelerin olduğunu söyledi.
Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintımar ise, Nur Tatar'ın bugün elde ettiği başarının büyük bir emeğin ürünü olduğunu ifade ederek, "Nur, büyükler kategorisinde Avrupa şampiyonu oldu. Ama unutmayım o hala bir lise öğrencisidir. Milli Olimpiyat Komitesi'nin destek verdiği 4 sporcudan biridir. Başbakanımız Van'da konuşma yaptığı sırada Nur Tatar ülkesi için ter döküyordu. İşte Van'ın genci ve çocuğu bu. Nur Tatar gibi, krosta Dünya 3.'sü olan Mevlüt Savaşer ve daha başka sporcular gibi çok gencimiz var. Bu gençlerimizin başarısı bir çok kişiyi spora heveslendireceğine inanıyorum" dedi. 

Antrenörü Ömer Kızılaslan ise şampiyonada Türkiye'nin geride kaldığı bir anda Nur Tatar'ın rakiplerini 6-1 yenmesiyle Türkiye'nin Avrupa Şampiyonu olduğunu dile getirdi. 

Avrupa Şampiyonu Milli Sporcu Nur Tatar ise, 10 yıl önce başladığı taekwando sporunda bugün kazandığı başarı kendisini çok mutlu ettiğini belirterek, "Ülkem ve memleketim olan Van adına gururluyum. Çok emek vererek bu seviyeye geldim. İnsan istediği zaman yapamayacağı bir şey yoktur. Hocalarım bana her zaman güvendiler. Ben de onların güvenini boşa çıkarmadığım için ayrıca kendimi mutlu hissediyorum" şeklinde konuştu. 

Kızı adına gurur duyan Baba Nizamettin Tatar, sokaklarda polise ve sağa sola taş atan çocuklara sahip çıkılması halinde onlarında birer Nur ve Mevlüt olabileceklerini kaydetti.

iha
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2008 Çarşamba 18:27:54
Güncelleme :5 Kasım 2008 Çarşamba 18:33:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?