2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Şamranaltı Mahallesi'nde lise sevinci

Global Yatırım Holding'in Van'a yapacağı yatırım öncesinde Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında Şamranaltı Mahallesi'ne yapacağı 32 derslikli lise, 27 bin nüfuslu mahallede sevinçle karşılandı. Mahalle halkı lisenin yapılacağı mevkide buluşarak, emeği geçenlere teşekkür etti.

Van Belediyesi'ne ait garajı satın alarak büyük bir alışveriş merkezi ve 5 yıldızlı bir otel yapmaya hazırlanan Global Yatırım Holding, Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında bir lise yapılmasını kararlaştırdı. Lise yapımı için Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ve Global Yatırım Holding'in iştirakçisi Pera Gayrimenkul A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ayşegül Bensel tarafından protokol imzalanması mahalle sakinleri tarafından sevinçle karşılandı. Mahallelerinde lise olmadığını ve en yakın okulun 5 kilometre uzaklıkta olduğunu belirten Şamranaltı Mahalle sakinlerinden Abdulkahar Eraslan, bu lise sayesinde özellikle kız çocuklarının rahat bir şekilde eğitimlerini sürdüreceğini söyledi. Eraslan, "Mahallemize yakın bir bölgede lise olmaması ulaşım ve değişik sıkıntılarla birlikte kızlarımızın eğitimlerini yarıda bırakmasına neden oluyordu. Bu okul tamamlandıktan sonra mahalledeki öğrenciler evlerinin hemen yanında bulunan liseye gidip gelecek ve okuyamama bahanesi kalmayacaktır" dedi. Abdulkahar Eraslan, mahalle sakinleri adına lise yapımında emeği geçen herkese teşekkür ettiğini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Temmuz 2008 Perşembe 15:32:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ömer özel IP: 85.98.185.xxx Tarih : 13.09.2008 17:33:08

global yatırım holding tsk edıyorum eger bu sene olursa cok ıyı olur ben ercıste okuyorum özel yurtta kalıyorum eger bu sene bıterse oraya gelmek ıstıyorum