5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Sanat sokak yenileniyor

Van Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Sanat Sokağı'nın sanatsal figürlerle donatılarak baştan sona yenilenmesi için çalışma başlattı. 

Kentin en işlek sokaklarından olan Sanat Sokağı'nı ismine uygun yeni bir görünüm kazandırmak için süslemede kullanılacak olan eserler üzerinde çalışıyor. Belediye Başkanı Burhan Yenigün talimatı ve desteğiyle hazırladıkları projenin Mayıs 2009 tarihine kadar bitirileceğini belirten yetkililer, "Hazırlanan proje kapsamında sokak girişlerine 2 kemer, doğal taşlar üzerine işlenmiş değişik medeniyetlere ait figürlerin işlendiği taşlarla süslenecek. Bazalt, Ahlat taşı, traverten, andezit ve daha birçok taş
çeşidiyle yer ve duvarlar döşenecek" dedi. 

Sanat Sokağı'nın duvar kaplamalarına kurşun vitray camların monte edileceğini belirten Park ve Bahçeler Müdürlüğü yetkilileri, farklı boyutlardaki bu camların, geometrik, otantik, Osmanlı, Selçuklu ve farklı Anadolu medeniyetlerine ait işlemelerle süsleneceğini ifade ettiler. Sokağın duvarlarında aslan ve kuş heykellerinden çeşme tarzı anıtlar yapılacağını anlatan yetkililer, "Havuz başında bir ceylan ve su içen yavrusu, bir aslan ve yavruları, duvarı yırtıp çıkmaya çalışan bir kadın, yerden çukurlardan çıkmaya çalışan bir kadın ve erkek heykeli, avuçlarında kalp olan ve birleşen iki insan eli ve benzeri bir çok sanatsal figürler ile su oyunları, ışıklandırma, çöp kutuları, ağaç etrafı banklar ve daha bir çok detaya yer verilecek" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 3 Şubat 2009 Salı 15:57:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?