5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Sanatçılar Van standını coşturdu

SANATÇILAR VAN STANDINI COŞTURDU

Ünlü türkücü Necla Abken ve Hakkarili sanatçı Aydın Aydın, Van yöresine ait söyledikleri türkülerle Van standını ziyaret edenleri coşturdu.

Bu yıl 15'nci kez kapılarını ziyaretçilere açan Doğu Akdeniz Uluslar arası Turizm ve Seyahat Fuarı'na (EMITT) Van Valiliği öncülüğünde açılan stant, ses sanatçıları tarafından yoğun ilgi gördü. Fuar alanını oğlu ile birlikte gezen ünlü türkücü Necla Abken de Van kedisini görünce standa geldi. Van Vali Yardımcısı Atay Uslu, Gevaş Kaymakamı Yusuf Güni, İl Kültür ve Turizm Müdürü Muzaffer Aktuğ, Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Zahir Kandaşoğlu ve sektör temsilcileri tarafından karşılanan Abken, bir süre standa oturdu. Vali Yardımcısı Uslu, cilt hastalıklarına iyi geldiği belirtilen 'Van Denizi' losyonunu Akben'in ellerine dökerek, uzmanların bilimsel olarak açıkladığı bilgileri anlattı.

Akben, daha sonra Van Oturma Grubu'ndan 'Edremit Van'a Bakar, İçinden Şamran Akar' isimli türküyü çalmalarını istedi. Grubun çaldığı türküye rahatsızlığına rağmen eşlik eden Akben, 'Giderim Van'a doğru, yolum İran'a doğru' uzun havayı da okudu.

Daha sonra İstanbul Van Vakfı Başkanı Müjdat Çelik'le birlikte standa gelen Hakkarili sanatçı Aydın Aydın da Türkçe ve Kürtçe türkülerden oluşan mini bir konser verdi. Vanlı turizmciler ve fuarı gezmeye gelen ziyaretçiler de Aydın'ın söylediği türkülere halay çekerek eşlik etti. Vatandaşların da halaya dahil olmasıyla birlikte Van standı bir anda karnaval yerine döndü.

SANATÇILAR VAN STANDINI COŞTURDU
SANATÇILAR VAN STANDINI COŞTURDU
İHA
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2011 Cuma 18:10:01
Güncelleme :11 Şubat 2011 Cuma 18:33:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?