2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Sanatı ile Filistin'e destek oluyor

Van'da Altın Kalem Hüsn-i Hat-Kaligrafi ve Dini Hizmetler Bürosu sahibi Hüsret Koyuncu, hat sanatı sayesinde ürettiği tabaklarla Filistin'e maddi destek sunuyor.

İnsan-Der tarafından Filistin'e yardım amacıyla düzenlenen fotoğraf ve kermese katılan Hüsret Koyuncu, el emeğiyle tabaklara işlediği dini yazılarla görenleri kendisine hayran bırakıyor. Van'da bir çok cami başta olmak üzere kağıt ve tabaklar üzerine işlemeler yapan Koyuncu, kermeste satışa sunduğu tabaklardan elde ettiği gelir ile Filistin halkına katkıda bulunuyor. Yoldan geçenler Koyuncu'nun çalışmalarını izlemekten kendilerini alamazken, önceden işlenen tabakları ise dakikalarca seyrediyorlar. Van Gölü, Türk Bayrağı, Van Kedisi gibi figürlerinde yer aldığı Tabakların 10 ile 25 YTL arasında satışa sunulduğu belirtildi.

Yaklaşık 20 yıldır hat sanatıyla uğraşan Hüsret Koyuncu, Bağdat İş Merkezi'ndeki iş yerinde siparişler üzerine üretim yaptığını ifade etti. Her türlü yazıyı silinmeyen kalemlerle tabaklara ve kağıtlara işlediğini belirten Koyuncu, bir çok caminin süslemesini de üstlendiğini kaydetti. Çoğu kişinin cami süslemelerinde kopyalamayı kullandığını dile getiren Koyuncu, kendisinin ise baştan sona el yazımıyla bunu yaptığını anlattı. Bir çok öğrencisinin de bulunduğunu vurgulayan Koyuncu, hat sanatı konusunda onları eğittiğini de açıkladı.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Mart 2008 Cumartesi 18:24:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?