5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Sanayicilerin 5084 talebi

Van Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Hakan, geçerlilik süresi 31 Aralık 2008 tarihinde sona eren SSK prim indirimini öngören 5084 Sayılı Yasanın yeni bir teşvik yasası çıkarılana kadar uzatılmasını istediklerini belirtti.

Hakan, 5084 Sayılı Yasanın bölgelerarası kalkınmışlık farkının giderilmesi noktasında bekleneni veremese bile SSK priminin yüzde 50 indirim oranı ile istihdam girdi maliyetlerinin düşürülmesi noktasında olumlu katkılar sağladığını kaydetti. SSK prim indiriminin sanayiciye ciddi avantajlar sağladığını vurgulayan Hakan, "Bilindiği üzere küresel ekonomik krizin etkileri ülkemizde de kendini göstermektedir. Türkiye İstatistik Enstitüsü'nün yeni yayınladığı Kasım 2008 verilerine göre sanayi üretim endeksi rekor bir düşüş sergileyerek, yüzde 13,9 gerileyerek 2001 yılı verileri noktasına inmiştir. Ağustos 2008'den itibaren yaşanan düşüşler, sektörde resesyon yaşanacağına da işaret niteliğindedir" dedi.

Sanayicinin çok zorlu bir döneme girdiği bu günlerde az da olsa nefes almasını sağlayan SSK prim indirimi yasasının son bulması olumsuz bir tablo oluşturduğu kaydeden Hakan, "Sanayiciler olarak hükümetten beklentimiz, yeni bir teşvik ve istihdam paketi şekilleninceye kadar 5084 Sayılı Yasanın SSK prim indirimini öngören maddesinin geçerlilik süresinin mutlak surette uzatılması ve bunun ivedilikle kamuoyuyla paylaşılmasıdır. Aksi takdirde KOBİ'lerimiz bu istihdam maliyetlerini kaldıramayacaktır. Bu konuda ilgili tüm kurumları bir an evvel harekete geçmeye davet ediyorum" şeklinde konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2009 Cuma 19:08:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?