5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Sanayide vasıflı eleman ihtiyacı

Van İş Geliştirme Merkezi'nde bulunan Pienpaş Ayakkabı Ticaret Limited Şirketi Sahibi Müslüm Koçbay, velilere çocuklarını sanat öğrenmeleri için mesleki eğitimlere yönlendirmeleri gerektiğini ifade ederek, sanatın altın bilezik olduğunu söyledi.

Daha önce İstanbul'da üretim yapan ve ardından fabrikalarını Van'da kuran Pienpaş Ayakkabı Ticaret Limited Şirketi Sahibi Müslüm Koçbay, Van'da vasıflı eleman bulamamaktan yakındıklarını belirtti.

Günde 250 çift ayakkabı üreten firmalarının bu ürünlerini Türkiye'nin bir çok iline sattığını ifade eden Koçbay, Vanlı 35 işçi istihdam sağladıklarını belirtti.

Hedeflerinin Van Organize Sanayi Bölgesi'ne geçtikten sonra 150 kişi ile çalışmak olduğunu anlatan Koçbay, "Fabrikamızda 250 çeşit ayakkabı modeli üretilmektedir. 1982 yılında kurulan firmamız İstanbul'da hizmet veriyordu. Ancak daha sonra bu hizmeti kendi memleketimizde yapmaya karar verdik. Ama burada bazı sıkıntılarla karşılaştık. Bu mesleği bilen kalifiyeli eleman bulmada büyük zorluklar yaşıyoruz. Bu konuda ailelere büyük görevler düşüyor. Sanatın altın bilezik olduğunu bilsinler. Çünkü o sanatı her yerde bozabilirler. Herkes devlet memuru olma peşine düştüğü için bu tür alanlarda da çalışacak eleman bulamıyoruz. Bence ailelerin çocuklarını mesleki eğitimlere yönlendirmeleri gerekiyor. Çünkü bir sektörde çalışacak kalifiyeli elemanlar bulamadığınız vakit ülke olarak kalkınmanız mümkün olmaz" dedi.

Firmalarının ilin ekonomisine büyük katkılar da sağladığını sözlerine ekleyen Müslüm Koçbay, ürünlerini en çok sattıkları ilin ise Antalya olduğunu belirtti.
 

iha
Yayın Tarihi : 5 Mart 2009 Perşembe 11:05:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?