5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Şanslı öğrenciye hediyesi verildi

Van Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen ödüllü 'Trafik Bilgi Yarışması'nda 5 soruyu doğru cevaplandıran 569 katılımcı arasında kura ile belirlenen ilköğretim öğrencisine dizüstü bilgisayar hediye edildi.


Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetle Şube Müdürlüğü tarafından 01-31 Ocak 2008 tarihleri arasında düzenlenen "Trafik Bilgi Yarışması" tamamlandı. Yarışmada sorulan 5 soruyu doğru olarak cevaplandıran 569 katılımcı arasından birincinin seçilebilmesi için Emniyet Müdür Yardımcısı Mustafa Uçkan başkanlığında Trafik Tescil ve Denetle Şube Müdürü Emin Semiz, Baskomiser Adil Özyur ve Başkomiser Vahit Kıtır'dan oluşan komisyon tarafından kura çekilişi neticesinde, Namık Kemal İlköğretim Okulu 5/A sınıfı öğrencisi Begihan Serttaş isimli kız öğrenci talihli olarak belirlendi. Emniyet Müdürlüğü brifing salonunda düzenlenen programa Emniyet Müdürü M. Salih Kesmez, Müdür Yardımcısı Mustafa Uçkan, Trafik Tescil ve Denetle Şube Müdürü Emin Semiz, Baskomiser Adil Özyur, Başkomiser Vahit Kıtır, yarışmaya sponsorluk yapan YTY inşaat firması yetkilisi Fatih Yörük ve dereceye giren Begihan Serttaş da hazır bulundu.


Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez, trafik bilincini artırmak ve teknolojiyi iyi kullandırmak amacıyla internet sitesi üzerinde ödüllü bilgi yarışması başlattıklarını belirtti. Yarışmaya İzmir, Adana, Kayseri ve Konya illerinden 1'er kişi olmak üzere toplam 2 bin 190 kişinin katıldığını ifade etti. Müdür Kesmez, "Sorulan 5 soruya 2 bin 190 kişiden 569'u doğru cevap verdi. Doğru bilenler arasında oluşturduğumuz komisyon tarafından kura çekimi sonucu ödül Van Namık Kemal İlköğretim Okulu 5. sınıf öğrencisi Bengihan Serttaş'a çıktı. Hediyemizi kız öğrencimize düzenlenen törenle veriyoruz. Tabii ki bilgisayar ve bilgisayar gibi teknolojinin tüm nimetleri iyi yolda kullanılırsa güzeldir. Ama dersi bırakıp ta bütün günün bilgisayarla geçirecek olursa o zamanda hoş bir olay değildir" dedi.

Ödülü alan kız öğrenci Bengihan Serttaş ise, yarışmayı sınıf öğretmenin duyurusuyla öğrendiğini ve bilgisayar dersinde katıldığını söyledi. Serttaş, kendisi gibi tüm sınıf arkadaşlarının katıldığını ancak ödülün kendisine çıkmasından dolayı mutlu olduğunu söyledi.


Konuşmaların ardından Emniyet Müdürü Kesmez, kura sonucu ödülü hak kazanan Bengihan Serttaş'a, kazandığı dizüstü bilgisayarı sponsor firma yetkilisi Fatih Yörük ile birlikte verdi.

iha
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2009 Pazartesi 16:44:28
Güncelleme :11 Şubat 2009 Çarşamba 14:51:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?