5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Saray Belediyesi borç batağında

Van'ın Saray İlçe Belediye Başkanı Ünal Özarslaner, harabe ve borç batağındaki bir belediyeyi devraldıklarını iddia etti.

Demokratik Sol Parti'nin (DSP) Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki tek belediye başkanı olan Ünal Özarslaner, görevine başladı. Belediyeyi devraldıkları zaman karşılaştıkları tablo karşısında çok şaşırdıklarını anlatan Özarslaner, kurum bünyesinde bulunan arşivin bile darmadağın olduğunu anlattı. Arşivin tam bir harabe şeklinde olduğunu belirten Özarslaner, dosyaların çok karışık şekilde düzenlendiğini ifade etti.

İHA Muhabirine harabe ve borç batağındaki bir belediyeyi devraldıklarını dile getiren Özarslaner "Geçmiş dönemin izleri o kadar kötü işlemiş ki bunları çözmek yıllar alacak. Şuan belediyenin 3 milyon TL'ye yakın bir borcu var ve bu nedenle gelen paranın yüzde 50'si kesiliyor. Bu yüzde 50'lik dilimle hangi projeyi gerçekleştirebilirim ki" dedi.

"İLK DEFA BİR KAMU KURUM TARAFINDAN ÇAMURLA DÜKKAN YAPILIYOR"

Belediyenin gayrı menkullerin başka bir sorun olduğunu ifade eden Özarslaner, "Şuan belediyeye ait 50 adet dükkan bulunuyor ve ihalelerine baktığımızda 150-200 TL karşılığında kiralanmış görünüyor. Fakat alınan kira bedeli 15 ila 20 TL arasında. Bunu da bazıları ödenmiş bazılarına da kalem çekilmiş. Belediyeye ait araçların vergi vs gibi borçları ödenmemiş. Hurda halinde olan araçlar vergiden düşürülmemiş, var olanların bakımları yapılmamış. Evrak üzerinde lastik alınmış görünüyor, fakat araçlarda yeni lastik yok. Cumhuriyet tarihinde belki de ilk defa bir kamu kurumu tarafından çamurla dükkan yapılıyor. 50 bin TL'ye mal olan bu dükkanlarda çimento yerine çamur kullanıldığı için meydana gelen rüzgarda yerle bir oldu" şeklinde konuştu.

İlçe merkezinde 15 yıldır bir umumi tuvaletin yapılmadığını sözlerine Ekleyen Özarslaner, "Umumi tuvaletin yanı sıra çöpler de düzenli olarak toplanmamış. Biz 10 gündür yaptığımız çalışmalarda ilçe merkezindeki birikmiş çöpleri bitiremedik. Türkiye'de geçici işçilerine kadro veremeyen, sigorta yapamayan tek belediyeyi teslim aldık. Bu sorunları olan enkaz bir belediye aldık. Ben AK Parti hükümeti bir şey yapmadı demiyorum. Sadece buraya aktarılan paralar çarçur edilmiş bunları anlatıyorum. Kısacası işimiz çok zor. Bunları başaramayacağım için değil sadece benden sonraki başkanın ve ilçe halkımın bilmesini istiyorum. Biz bu sorunların tamamını çözerek, sonrakiler için örnek teşkil edeceğiz" şeklinde sözlerini tamamladı.
 

iha
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2009 Çarşamba 15:39:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?