2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

'Sarı Van Sayfaları' yayında

Yerel gazetelere bir yenisi eklendi. Altı sayfadan oluşacak olan ve ücretsiz olarak Van, Hakkari, Bitlis, Muş, Ağrı, Kars, Iğdır illeri ile bağlı ilçelerinde dağıtımı yapılacak olan 'Sarı Van Sayfaları' gazetesinin önemli bir ihtiyaç olduğu belirtildi. Gazete editörü Adil Harmancı, Van'ın, doğal ve stratejik yapısı itibariyle bölgenin önemli illeri arasında yer aldığını, buna karşılık, yatırımların ve tanıtımın çok az yapıldığı, hatta zaman zaman buna yönelik gayretlerin hiç olmadığı söyledi. Van'da, gelişmiş bir sanayiden, iyi yürütülen turizm faaliyetlerinden ve gelişmiş ticari ilişkilerden söz etmenin mümkün olmadığını belirten Harmancı, "Biz Van'ın gelişmesi önündeki bu engellerin kalkması, işsiz insanlarımıza iş kapılarının açılması, ticari ve turistik ilişkilerin daha da gelişmesi için bölgemizde ilk kez denenecek bir yöntemle, ilan reklam tanıtım ağırlıklı haftalık bir gazete çıkararak, Van ilimizi çevre il ve ilçelerde bulunan üretici ve tüketiciye, çevre il ve ilçeleri de Van'daki üretici ve tüketiciye tanıtmak istiyoruz. Bu yöntemle herkes eksik ve doğru yapılanları görecek, ona göre tutum alacaktır" dedi. 

Gazeteyi okuyanların sadece bir iki ilanla yüzleşmeyeceğini, turistik ve ticari ilişkilere ilişkin birçok önemli haberi de okuyabileceğini belirten Adil Harmancı, açıklamasını şöyle sürdürdü: 

"Okurlarımız bu vesileyle yaşamlarını en çok ilgilendiren ekonomi, ticaret ve iş dünyasındaki gelişmelerden anında haberdar olacaklar. En önemlisi, Sarı Van Sayfaları ismiyle çıkan gazetemiz vasıtasıyla bölge insanını kendi sosyal, kültürel ve ekonomik yaşamına karşı duyarlı hale gelmesini de amaçlıyoruz. İşlerinin daha da yolunda gitmesini, faaliyetlerini daha geniş bir çevreye tanıtmasını isteyen tüm iş çevrelerimizin, esnafımızın, otel ve turizm acentelerimizin bizimle ilişkiye geçmesini bekliyoruz. 

Van'ın ve burada yaşayan bir milyona yakın insanın yükselmesi ve refaha kavuşmasının iyi bir tanıtım faaliyetinden geçtiğine inanıyoruz. Bizim tanıtım çabalarımıza destek sunacak olan tüm duyarlı çevrelere şimdiden teşekkür ediyoruz."

İHA
Yayın Tarihi : 26 Temmuz 2008 Cumartesi 19:26:27
Güncelleme :26 Temmuz 2008 Cumartesi 19:57:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?