2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Satranç turnuvası sona erdi

Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) ile Milli Eğitim Bakanlığı Okul İçi Beden Eğitimi Spor ve İzcilik Daire Başkanlığı işbirliğinde düzenlenen ve 3 gün süren İl Birinciliği Satranç Turnuvası sona erdi. 

Van Satranç Merkezi'nde gerçekleştirilen turnuvaya il genelinde 60 ilköğretim okulu katılırken, 149 öğrenci 3 gün boyunca kıyasıya yarıştı. Küçükler, yıldızlar ve gençler kategorisinde gerçekleştirilen yarışmada öğretmenlerde öğrencilerini yalnız bırakmazken, İsviçre tur sistemi ile her öğrencinin 7 maç yaptığı bildirildi. Turnuva sonunda alınan puanlara göre küçüklerde Serhat İlköğretim Okulu öğrencisi Efe Yanık birinci, yıldızlarda Van Bahçeşehir Koleji öğrencisi Ali Fuat Türkoğlu ikinci, gençlerde ise Türkiye Yardım Severler Derneği Lisesi'nde Abdulmecit Benek üçüncü oldu. 

Van Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Muzaffer Aktuğ düzenlenen törenle madalyalarını verdiği öğrencilerin 1 Ocak 2008 tarihlerinde İskenderun'da gerçekleştirilecek olan Türkiye Satranç Turnuvası'nda Van'ı temsil edeceklerini söyledi. Aktuğ, başarılar dilediği öğrencilerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi

iha
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2008 Salı 12:38:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?