5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

'Satranç turnuvası' start aldı

VAN'DA 'CUMHURİYET KUPASI SATRANÇ TURNUVASI'

Van'da düzenlenen 'Cumhuriyet Kupası Satranç Turnuvası' Vali Münir Karaloğlu'nun yaptığı hamle ile start aldı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik Spor İl Müdürlüğü ve İl Özel İdaresi Van Spor Kulübü'nün organize ettiği turnuva, 75. Yıl Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirildi.

4 ayrı kategoride düzenlenen turnuva saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Turnuvanın açılış konuşmasını yapan Türkiye Satranç Federasyonu Başhakemi Tuğrul Okar, satrancın tarihine değindi. Van'da gördüğü tablo karşısında çok şaşırdığını anlatan Okar, turnuvaya bu kadar ilgi beklemediğini ifade etti.

Vali Münir Karaloğlu ise, satrancın bir zeka sporu olduğunu dile getirerek "Satranç çocukların zeka gelişimi için çok iyi bir spordur. Van'da satrancın altyapısının olduğu bilinmekteydi. Bugün buradaki tablo bu altyapının ne kadar güçlü olduğunu kanıtlamaktadır. Bir satranç turnuvasına bu kadar katılımı Türkiye'nin hiçbir yerinde göremezsiniz. Cumhuriyetimizin 86. kuruluş yıldönümü nedeniyle düzenlenen bu turnuvada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Vali Münir Karaloğlu yarışmacıları tebrik ettikten sonra ilk hamleyi yaparak turnuvayı başlattı. Turnuvada yarışmacılar rakiplerini yenmek için büyük uğraş verirken, mağlup olanlar gözyaşlarını tutamadı. 760 kişinin katıldığı turnuvada dereceye girenlere 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda çeşitli hediyeler verileceği bildirildi.

VAN'DA 'CUMHURİYET KUPASI SATRANÇ TURNUVASI'
VAN'DA 'CUMHURİYET KUPASI SATRANÇ TURNUVASI'
İHA
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2009 Cuma 18:45:02
Güncelleme :23 Ekim 2009 Cuma 22:16:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?