2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Savaş mağdurlarına ilaç

Van'da, Filistin, Afganistan ve Irak'taki savaş mağdurları yararına başlatılan kampanyada 200 bin YTL'lik ilaç toplandığı bildirildi. 

Eğitim Kültür Yardımlaşma ve İnsan Hakları Derneği (ERDEM-DER) tarafından savaş mağdurları yararına başlatılan ilaç toplama kampanyası aralıksız sürüyor. 20 Aralık 2008 gününe kadar devam edecek olan kampanyada şimdiye kadar 200 bin YTL'lik ilaç toplanırken, belirlenen tarihe kadar bu rakamın 350 bin YTL olması hedefleniyor. 

Beşyol Mevkii'nde kurulan standlarında konu ile ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan ERDEM-DER Başkanı İsmail Almalı, kampanyaya böylesi bir ilgi beklemediklerini belirtti. 

İnsanların evlerinde kullanmadıkları ilaçları getirerek bağışlamalarının büyük bir israfı önlediğini, ayrıca büyük hayır olduğunu ifade eden Almalı "Tüm bu ilaçları İnsani Yardım Vakfı (İHH) aracılığıyla Filistin, Afganistan ve Irak'taki savaş mağduru insanlara göndereceğiz. İHH aracılığı ile o bölgelerde bulunan doktorlar gözetiminde savaş mağduru insanların yararına kullanılacaktır. 20 Aralık 2008 tarihine kadar sürecek olan kampanyamızda 350 bin YTL'lik ilaca ulaşmayı hedefliyoruz. Böylesi bir ilgi bizleri son derece mutlu etmiştir. Van halkının bu konudaki duyarlılığına teşekkür ediyoruz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2008 Pazartesi 14:03:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?