5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Savatlı gümüş ilgi bekliyor

Van Valisi Münir Karaloğlu, Van İş Geliştirme Merkezi'ni (İŞGEM) ziyaret ederek, çeşitli incelemelerde bulundu.

Öğle saatlerinde Yardımcısı Ali İpek ile birlikte İŞGEM'e gelen Vali Münir Karaloğlu'nu, İŞGEM Müdürü Mahmut Gedik ve Sanayi Ticaret İl Müdürü Koçak Bayramoğlu tarafından karşıladı.

İlk olarak ürün pazarlama bölümünü gezen Vali Karaloğlu, daha sonra İŞGEM Müdürü Mahmut Gedik'in makamına geçti. Burada Mahmut Gedik'ten bilgiler alan Vali Karaloğlu, ardından beraberindekilerle birlikte İŞGEM Müdürlüğü'nün bahçesinde yemek yedi.

Yemekten sonra giyim, ayakkabı ve lokum üretim fabrikalarını gezen Vali Münir Karaloğlu, Urartu Salavatlı Gümüş İşletmeciliği ve Döküm Atölyesini ziyaret etti. Burada iş yeri sahibinden çalışmaları hakkında bilgiler alan Karaloğlu, savatlı gümüş tanıtımının yeterince yapılmadığını dile getirdi.

Savatlı gümüş işlemelerini çok beğendiğini ifade eden Karaloğlu, daha sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Kentin gelişmesi için üretimin çok önemli olduğunu anlatan Karaloğlu, "Burada bulunan iş adamlarını fabrikalarında ziyaret ettik. Üretim yapan, istihdam sağlayan vatandaşlarımıza değer vermeliyiz. Bugün Mahmut Bey bize bir müjde de verdi. İŞGEM'in fiziki anlamda genişletmesi ve büyümesi için hazırladıkları projeleri kabul edilmiş. Bundan sonra daha çok fabrika kurulacak ve daha çok vatandaşımız iş sahibi olacak. Elimizde bulunan avantajları çok iyi kullanmalıyız. Burada bulunan işçi ve idari birimleri çalışmalarından dolayı kutluyorum" dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 28 Temmuz 2009 Salı 21:38:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?