6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

SBS'de dereceye girenlere ödül

SBS'DE DERECEYE GİRENLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Van Valisi Münir Karaloğlu, yakalamış oldukları motivasyon ve heyecanı devam etmeleri durumunda 3 yıl sonra bugün konuştukları problemlerin hiç birini konuşmayacaklarını söyledi.

Milli Eğitim Müdürlüğü'nün il genelinde açtığı 93 adet Seviye Belirleme Sınavı (SBS) kursuna giden 20 bin 728 öğrenci arasında 10 Ocak 2010 günü yapılan deneme sınavının sonuçları açıklandı. Merkez ile 11 ilçede ayrı ayrı değerlendirilen sınav sonucuna göre dereceye giren öğrencilere düzenlenen bir tören ile ödülleri verildi. Koç İlköğretim Okulu'nda düzenlenen ve her ilçenin birincilerine bilgisayar, ikincilerine yarın ve üçüncülerine ise çeyrek altının verildiği törende bir konuşma yapan Van Valisi Münir Karaloğlu, Van'da son 7 yıldır derslik ve okul bakımında çok ciddi yatırımlar yapıldığını belirtti. Derslik sayısını son 7 yılda yüzde 100 ve lise sayısını ise 17'den 70'e çıkardıklarını belirten Vali Karaloğlu, ancak eğitimin fiziki altyapısındaki bu iyileşmenin eğitimin kalitesine yansıtılamadığını vurguladı. Vali Karaloğlu, "Şimdi bu yatırımın kaliteye dönüştürülmesi lazım. Bina tek başına eğitim vermez. Orada bizim artık maharetimizi devreye sokmamız lazım. İdarecinin, yöneticinin, öğretmenin, velinin maharetinin devreye girmesi lazımdır. Biz bu sene artık böyle bir çalışma başlatalım dedik. Van'da eğitim kalitesinin artırılmasının zamanı gelmiştir dedik. Bunu sadece milli eğitim teşkilatı, okuldaki öğretmenlerle değil, bütün kamuoyu, Van halkı buna gönlünü koysun, bu taşın altına elini koysun, yüreğini koysun istedik. Onun için birçok proje başlattık. 20 bin öğrencimiz, açmış olduğumuz kurslara devam ediyor. Sadece materyallerine Van merkezde harcadığımız para bir milyon TL'dir. İlçelerde de kaymakamlarımız aynı şekilde bu kurslara her türlü desteği veriyor, vermeye de devam edeceğiz. Öğrencilerimize 5 bin adet TTnet Vitamin Programı aldık. Merkezde dağıtıyoruz. Şu an Türkiye'de en çok vitamin programı olan il Van'dır. Evinde bilgisayarı ve interneti olan her çocuğumuza TTnet Vitamin Programı'nı alıp vermeyi arzuluyoruz" dedi.

Van'da yakalanan motivasyon ve heyecanı devam etmeleri durumunda 3 yıl sonra bugün konuştukları problemlerin hiç birini konuşmayacaklarını anlatan Vali Karaloğlu, "Üç sene sonra biz Van'ın eğitim sorunlarını büyük ölçüde çözeriz. Ne okul öncesini konuşuruz, ne SBS'deki başarısızlığı ne de ortaöğretime devam edipte ara sınıflarda hala okuma yazması olmayan çocukları konuşuruz. Ama ona gönlümüzü koymamız lazım. Aynı motivasyon, aynı heyecanla devam etmemiz gerekir. Bütün kesimlerin çalışması, gayret etmesi, yardımcı olması lazımdır. Yoksa 'eğitim eğitimcilerin işidir, okulların işidir, onlar bu işi çözsünler' dersek 3-5 sene sonra da aynı şarkıyı söylemeye devam edeceğiz. Problemlerde bir yanda devam eder" şeklinde konuştu.

Yapılan deneme sınavında merkez ilçenin birinci, ikinci ve üçüncüsü ile Avrupa Birliği (AB) Bilgi Büroları tarafından düzenlenen öykü yarışmasında Türkiye birincisi olan Fen Lisesi öğrencisi Nilay Düzen ve Şifre Yayınları tarafından Türkiye genelinde düzenlenen SBS denemesinde Van birincisi ve Türkiye üçüncüsü olan Lütfiye Binnaz Saçlı İlköğretim Okulu öğrencisi Veysel Yıldız'a ödüllerini Van Valisi Münir Karaloğlu verdi. Her ilçede dereceye giren öğrencilere ise ödüllerini ilçe kaymakamları tarafından verildi.

Düzenlenen ödül töreninin ardından alınan 5 bin adet TTnet Vitamin Programı Koç İlköğretim Okulu'nda bulunan bilgi teknolojisi sınıfında bulunan öğrencilere temsili olarak dağıtıldı. İl Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Sayılır ise Vali Karaloğlu'na eğitime sağladığı desteklerden dolayı camda yapılmış Atatürk portesini hediye etti.

SBS'DE DERECEYE GİRENLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2010 Çarşamba 18:21:02
Güncelleme :20 Ocak 2010 Çarşamba 18:25:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?