3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Seçmen listelerine itiraz

Mahalli İdareler Genel Seçimleri için 26 Kasım'da askıya çıkarılan seçmen listelerinin güncelleştirilmesi için son gün olması sebebiyle Van Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüğü ve muhtarlıklar vatandaşların akınına uğradı. 

Bugün saat 17.00'de askıdan indirilecek listeleri kontrol etmek ve itirazlarda bulunmak isteyen vatandaşların işlemlerini son güne bırakmaları yoğunluğa sebep oldu. Bir çok muhtarın bürosu vatandaşların akınına uğrarken, aynı durum Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüğü'nde de yaşandı. 

İsimleri listelerde bulunmayan veya yanlış yazıldığını gören vatandaşlar soluğu Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüğü alırken, gerekli işlemlerinin tamamlanması için saatlerce kuyrukta beklediler. 

Vatandaşların itiraz işlemlerini son güne bırakmalarının yoğunluğa neden olduğunu ifade eden muhtarlıklar ve Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüğü çalışanları ise bu durumun kendilerini sıkıntıya soktuğunu kaydettiler. Son 5 gün boyunca aynı yoğunlukta çalıştıklarını dile getiren muhtarlar ve kurum çalışanları, itiraz için gelen vatandaşların sayılarının çoğunlukta olduğunu belirttiler.

iha
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2008 Cuma 15:48:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?