2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Sefa Tatlısu'dan açıklamalar

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Van İl Müdürü Sefa Tatlısu, 1 Ocak 2008 tarihinden itibaren kurumlarına bağlı Sağlık Sosyal Güvenlik Merkez Müdürlüğü'nün kurulacağını söyledi. 

Kurulacak olan birim ile ilgili İHA muhabirine makamında açıklamalarda bulunan Sefa Tatlısu, daha önce sağlık kuruluşları ile eczacıların Diyarbakır ve Ankara'ya göndermek zorunda kaldıkları fatura ile reçetelerinin artık Van'da işlem göreceği müjdesini verdi. 

Sağlık Sosyal Güvenlik Merkez Müdürlüğü'nün 1 Ocak 2009 tarihinden itibaren hizmet vermeye başlayacağını ifade eden Tatlısu, bu birimin açılmasının sağlık kuruluşları açısında büyük yararlar sağlayacağını kaydetti. 

Birimin mevcut binalarının ikinci katında hizmet vereceğini anlatan Tatlısu, "Bu birimin ilde olmayışından dolayı sağlık sektöründe faaliyet gösteren kuruluşlar ve işlemlerinin bedelini almak için daha önceden Ankara Sağlık İşleri İl Müdürlüğü ve Diyarbakır Bölge Müdürlüğüne gönderiyorlardı. Bu faturalar ve reçetelerde bir yanlışlık olduğu vakit sağlık kuruluşu açısında yeniden hazırlanması gibi bir zaman kaybına neden oluyordu. Böylesi bir birimin ilimizde açılıyor olması sağlık kuruluşlarımıza büyük yararlar sağlayacaktır. Burası sadece Van ilinin belgelerini kontrol etmekle kalmayacak. Aynı zamanda Ağrı, Iğdır ve Hakkari illerindeki sağlık kuruluşlarının da fatura inceleme ve ödeme işlemlerini gerçekleştirecektir" dedi. 

Sağlık kuruluşlarının fatura ve reçete işlemlerinin bedellerinin SGK Van İl Müdürlüğü tarafından aktarılacağını da sözlerine ekleyen Sefa Tatlısu şöyle konuştu; 

"Sağlık Sosyal Güvenlik Merkez Müdürlüğü şuan mevcut binamızda hizmet verecektir. Fakat ilerleyen tarihlerde Bağ-Kur'un hizmet verdiği binayı tadilata alarak bu birimimizin burada hizmet vermesini sağlayacağız. Ayrıca burada çalışacak olan personel sayısı da 40'ın üzerinde olacaktır. Bu kişiler tabii ki teknik personellerden oluşacaktır. Biri diş tabibi olmak üzere 10 uzman ile pratisyen hekim, 5 eczacı ve çok sayıda memur olacaktır."

iha
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2008 Pazartesi 19:27:31
Güncelleme :15 Aralık 2008 Pazartesi 22:31:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?