5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Şehir dışına 7500 ton kar atıldı

Van Belediyesi tarafından yapılan çalışmalar neticesinde cadde ve sokaklardan toplanan 7 bin 500 ton kar şehir dışına taşındı.

Kentte geçen hafta içinde etkili olan kar yağışından sonra belediye ekipleri ana cadde ve sokaklardaki karı temizleyerek şehir dışına taşıyor. Bir hafta içinde 15 kamyonla bin 75 sefer yaparak 7 bin 500 ton kar taşıyan belediye ekipleri çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. 6 loder, 12 hidromek, 5 grayder, 2 tuzlama aracının 5 ekip halinde devam edilen çalışmalarda şimdiye kadar 50 ton tuz kullanıldığı belirtildi.
Gece saatlerinde yapılan çalışmaları denetleyen Belediye Başkanı Burhan Yenigün, çalışanlara moral verdi. Karla mücadele ekiplerinin özverili çalışmalarından dolayı takdir eden Yenigün, bütün ekiplerin gece gündüz demeden yoğun bir gayretin içinde olduğunu söyledi. Yenigün, "Hiçbir vatandaşımızın sıkıntı içinde bulunmasına gönlümüz razı olmaz. Yoğun kar nedeniyle çalışmalar ağır ilerleyebilir, ancak düzenli ve planlı bir çalışma ile trafikte aksama olmaması için biz her an görevdeyiz. Çalışmalarımızın farklı bir boyutu ise bütün karların şehir dışına taşınmasıdır. Bu tabii ki ayrıca bir maddi yük getirmektedir. Kaldırımlar dahil tüm cadde ve sokaklarımızda 5 ayrı ekip çalışmaktadır. Kış boyunca aynı kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz. Biz hizmeti her mevsim aynı duyarlılıkla yapan bir anlayışı sahibiz. Her alana aynı anda ulaşamayabiliriz ancak, öncelik sırasına göre tüm şehirde çalışma halindeyiz" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2009 Çarşamba 16:45:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hasan sabbah IP: 88.250.73.xxx Tarih : 8.01.2009 19:54:56

şehir dışına derken akköprü mahallesin de bulunan derenin yanına atılımış bütün karlar