4
Mayıs
2024
Cumartesi
VAN

Şehir eşkıyaları gemi azıya aldı

Van’da 5 kişilik gaspçı çetesi, üzerinde para, cep telefonu ve sigara çıkmayan öğrenciyi feci şekilde döverek hastanelik etti.

Vali Haydarbey Lisesi son sınıf öğrencisi Deniz İnan (D.İ.) (17), Ticaret Lisesi’nde hafta sonu açılan üniversiteye hazırlık kursuna katıldıktan sonra saat 16:00 sıralarında bir arkadaşı ile birlikte Alipaşa Mahallesi’nde bulunan evine giderken, Akköprü Mezarlığı’nda 5 kişilik bir grup tarafından yolu kesildi.

İnan’ı ve arkadaşını yanına çağıran grup, önce ’Kabadayı mısın’ diyerek tehdit ettikten sonra para, İnan’a cep telefonu ve sigarasının olup olmadığını sordu. İnan’ın, istediklerinden hiç birinin bulunmadığı belirtmesi üzerine gasp çetesi üyeleri, ’Sen nasıl öğrencisin yanında sigara dahi bulunmuyor? diyerek dövmeye başladı.

İnan’ın arkadaşı olay esnasında kaçarak kurtulurken, çete üyeleri İnan’ı ’Beşparmak’ diye tabir edilen bıçak ile alnında ve yüzünde yaraladı. Olaydan sonra yerde yatan İnan, sokakta geçen bir bayan tarafından yerden kaldırılarak evine götürüldü.

İnan, daha sonra ailesi tarafından Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak tedavisi yapıldı.

Deniz İnan, çete üyelerinden 3 kişinin uzaktan kendilerini izlediğini belirterek, "Bizi yanlarına çağırdılar. Biz gitmeyince bıçak göstererek tehdit ettiler. Ondan sonra ben yanlarına gittim. Para, cep telefonu ve sigara istediler. Ben yoktur dediğimde bıçak ile bana vurmaya başladılar. Bir ara ellerini ceplerine koyduklarını gördüm onda sonrasını da hatırlamıyorum" dedi.
Anne Serap İnan ise gündüz şehir içinde yaşadıkları olaya inanamadıklarını anlatarak yetkililerin tedbir almasını istedi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Mart 2005 Salı 15:05:17
Güncelleme :23 Mart 2005 Çarşamba 17:41:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ali ramazan güler IP: 85.100.88.xxx Tarih : 5.04.2005 00:01:07
ülkemizi insan vücuduna benzetecek olursak ilimiz türkiyenin ayak parmakları mesabesinde bir diğer ifadeyle en uç noktasında.batı kültürünün dejenerasyona uğratabileceği en uzak noktada.doğu kültürü nün hakim olduğu güzel vanımız da bile bu tür çirkef iğrelti olaylar yaşanmaya başladıktan sonra gerisini varın siz düşününün!Sebebimi kim bu türeyen neslin?elbette ki biz.kendi ellerimizle ektik başımıza gelenleri.şimdide biçiyoruz.kimse kabahati bir başkasında aaramasın.önce kendini sonra da çevresini bir sorgulasın?eminim ki ektiği tohumu görecektir.ama unutmamak gerekir ki kötü tohumlar ektiğimiz gibi güzel tohumlar ekmek te elimizde.güzel tohumlar ekebilmemiz dileğiyle...