2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Şehir merkezinde terör estirdiler

Van'da önceki gün meydana gelen olaylar sırasında hayatını kaybeden Zeki Erinç için Demokratik Toplum Partisi (DTP) İl Başkanlığı tarafından düzenlenen taziye yürüyüşü olaysız sona ererken, bir grup genç şehir merkezinde iş yerlerini taşladı.

Taziye evinden ayrılan kalabalığın büyük bölümü sessizce dağılırken, bir grup genç çarşı merkezinde terör estirdi. Çoğunluğu çocuklardan oluşan grup sloganlar atarak cadde ve sokaklarda koştururken, topladıkları taşlarla çevredeki ev, iş yeri ve kamu binalarının camlarını kırdı, pano ve trafik levhalarını tahrip etti.

Yoldan geçen araçları ve polis ekiplerini de taşlayan grupların taşkınlıkları yer yer devam ederken, güvenlik güçlerinin müdahalesi sürüyor.

.
Yayın Tarihi : 24 Mart 2008 Pazartesi 14:37:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hasan acar IP: 88.243.145.xxx Tarih : 27.03.2008 12:22:03

yazıklar olsun vanda bu olaylara sebep olanlara bir vanlı olarak utanıyorum dtp yada pkk bizim temsilcimiz değildir.lütfen kimse bu olaylara kürtleri savunuyorlar gibi bakmasın.bunlar yüzünden vanın adı kirleniyo.dışardan çok göç aldık.bunu yapanlar vanlı olamazlar.nefretle kınıyorum.kırarak dökerek esnafa zarar vererek bir yere varamazsınız.vana çok zarar verdiğinizin farkına varın artık bizede yazık