5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Şehit aileleri onuruna yemek

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, 18 Mart Şehitler Günü'nü anlamaya önem verilmesi gerektiğini ifade ederek, "Biz ekmeksiz yaşarız, ama hürriyetsiz, istikbalsiz asla. Zillete bugüne kadar hamd olsun boyun eğmedik bundan sonra da eğmeyeceğiz" dedi.

Van Valiliği tarafından 18 Mart Şehitler Günü nedeniyle şehit ailelerine öğle yemeği verildi. Van İl Özel İdaresi'nde verilen yemeğe Milli Eğitim Bakanı (MEB) Hüseyin Çelik, Van Valisi Özdemir Çakacak ile yardımcıları, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Yurdaer Olcan, Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan Ceylan, Van Cumhuriyet Başsavcısı Yahya Akçadırcı, daire amirleri, askeri erkan ve şehit aileleri katıldı.

Yemekten önce Vali Çakacak'ın kısa bir konuşma yapmasının ardından kürsüye gelerek şehit ailelerine hitap eden Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, şehitlerin mukaddes hatırası önünde saygı ile eğildiğini ifade etti.

Şehitliğin her kula nasıp olamayacağını belirten Bakan Çelik, insanın evladını kaybetmenin şüphesiz çok acı olduğunu kaydetti. Ateşin, düştüğü yeri yaktığını anlatan Bakan Çelik, "Bu istenmez ama olduğu zaman biz şehitlerimiz ile iftihar ederiz, onlarla gurur duyarız. Maddi varlıkları ile bu alemden ayrılıp gittikten sonrada aramızda yaşayanlar yaşadığına inandığımız tek mertebe şehitliktir. Bunu böyle biliyoruz. Onların, babası, annesi, kız kardeşi, onların yakını olmak çok çok büyük bir şereftir. Onlar bugün maddi vücutları ile bu alemden göçüp gitmişlerdir. Ama gök kubbemizde onlar hoş bir seda bırakmışlardır. Nam bırakmışlardır, isim bırakmışlardır, şeref ve onur bırakmışlardır. Biz onların bu şerefi ile övünme şerefine sahibiz. Bizim kadar Allah'ına şehit vermiş az millet vardır yer yüzünde. Neticede onlar için biz, bir makam, onlar için bir toprak, onlar için bir mezar hazırlarız. Ama onlar hiçbir makama ve hiçbir makbere sığmazlar. Eminim ki şehitlerimizi yüce Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V.) kucaklamaktadır. Biz bu inançta olan insanlarız. Ölümün ve hayatın manasını bilen insanlarız. Bağımsızlığı uğruna, şerefli yaşamak uğruna onlar gerçekten canlarını feda etmişlerdir. Biz millet olarak tarih boyunca hep şunu haykırmışızdır. Biz ekmeksiz yaşarız. Ama hürriyetsiz, istikbalsiz asla. Zillete bugüne kadar hamd olsun boyun eğmedik bundan sonrada eğmeyeceğiz" dedi.

Sadece silahıyla değil, kalemiyle de yanlışa, teröriste, bölücüye, haine ve bağımsızlığı yapılan saldırılara karşı mücadele ettiği halde hayatlarını kaybeden eğitim şehitlerin bulunduğunu da sözlerine ekleyen Bakan Çelik şöyle konuştu;
"Dolayısıyla 18 Mart Şehitler Günü anlamlı bir gündür. Biz şehitlerimizi anmalıyız, ama bugünü anlamaya daha çok önem vermeliyiz. Şahadet ruhunu ile ne olduğunu anlamalıyız, idrak etmeliyiz ve hissetmeliyiz. Ben inanıyorum ki hepiniz bu duygu ve hisler içerisindesiniz. Şehitlerimizi andığımız böylesi bir günde ailelerimizle bir araya gelmeyi son derece önemsiyorum. Devlet sizleri hiç bir zaman yalnız bırakmadı. Her zaman sizlerin yanındadır. Ben evlatlarını kaybeden tüm ailelerimize sabırlar diliyorum. Bu övünçle övünmelisiniz."

Yapılan konuşmanın ardından tüm şehit ailelerine Bakan Hüseyin Çelik, Vali Özdemir Çakacak ve Korgeneral Yurdaer Olcan tarafından çeşitli hediyeler verildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 18 Mart 2009 Çarşamba 19:22:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?