7
Mayıs
2024
Salı
VAN

Şehit aileleri unutulmadı

POLİS HAFTASINDA ŞEHİT AİLELERİ UNUTULMADI

Van'da '10 Nisan Polis Haftası' etkinlikleri çerçevesinde Emniyet Müdürü Şükrü Rafet Mert, eşi Nurhayat Mert ile birlikte şehit polis yakınlarını ziyaret etti.

Mert çifti, ilk olarak Ali Paşa Mahallesi'ne giderek 1992 yılında İstanbul'da görev yaptığı sırada şehit olan polis memuru İsmet Aksöz'ün babası ve kardeşini ziyaret ettiler. Emniyet Müdürü Mert, eşi ile birlikte ikram edilen çayı içtiler ve beraberinde getirdikleri hediye paketi ile çiçeği, bir süre sevdikleri şehit polis Aksöz'ün yeğeni olan 2 yaşındaki Cemay Aksöz'e verdiler.

Şükrü Rafet Mert ve eşi Nurhayat Mert, daha sonra aynı mahallede bulunan şehit polis memuru Bekir Matrak'ın eşi Şengül Matrak ile babası gibi polis olan ve Emniyet Müdürlüğü Personel Şube Müdürü olarak görev kızı H. Hale Cantürk'ü ziyaret ettiler. Sıcak bir ortamda devam eden sohbet esnasında konuşan şehit Matrak'ın eşi Şengül Matrak, "Eşi şehit olduğu dönem kızı 6 yaşında idi. Babasını çok az hatırlıyordu. Resmi üniformalı elbiselerine bakarak babası gibi hep polis olacağını söylerdi. O azimle okudu ve babası gibi polis oldu" dedi.

Matrak, eşinin ismi geçince gözlerinden tane tane yaşlar süzülmeye başladı. Yapılan kısa sohbetin ardından Mert çifti evden ayrıldı.

POLİS HAFTASINDA ŞEHİT AİLELERİ UNUTULMADI
POLİS HAFTASINDA ŞEHİT AİLELERİ UNUTULMADI
POLİS HAFTASINDA ŞEHİT AİLELERİ UNUTULMADI
İHA
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2010 Perşembe 12:26:04
Güncelleme :8 Nisan 2010 Perşembe 16:09:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?