7
Mayıs
2024
Salı
VAN

Şehit Aileleri'nden Van Emniyeti'ne plaket...

Tunceli ve Diyarbakır’da şehit olan erlerin yakınlarını, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi’nde işe başlamaları için girişimlerde bulunan Van Emniyet Müdürü Tacettin Kurt, Şehit Aileleri ve Gaziler Yardımlaşma Derneği Başkanı Ayhan Koçak tarafından plaketle ödüllendirildi.


4 ay önce Şehit Aileleri ve Gaziler Yardımlaşma Derneği’ni arayarak şehit yakınlarının isimlerini alan ve daha sonra YYÜ Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi’nde işe başlamalarına yardımcı olan Emniyet Müdürü Kurt’u, Şehit Aileleri ve Gaziler Yardımlaşma Derneği Başkanı ve şehit yakınları makamında teşekkür ziyaretinde bulundu.


Şehit erlerin yakınlarının maddi imkansızlık içerisindeyken işe başlamalarının sevindirici olduğunu dile getiren Van Şehit Aileleri ve Gaziler Yardımlaşma Derneği Başkanı Ayhan Koçak, İl Emniyet Müdürü Kurt’a övgüler yağdırdı. Ziyarette bir konuşma yapan Emniyet Müdürü Kurt, vatanı için şehit olanların ailelerine sahip çıkmanın herkesin görevi olduğunu belirterek, "Vatanı için şehit olan, şehit yakınlarına yardımcı olmak herkesin görevidir. Bu bir meziyet değil mecburiyettir. Gönlümüz arzu ediyor ki bütün şehit yakınlarına yardımcı olabilelim. Ancak şu ana kadar sadece 6 tanesine yardımcı olarak iş ortamı sağlayabildik. İmkanlarımız dahilinde diğer şehit yakınları için de iş adamlarımızla, yetkili kurumlarla görüşüp bu imkanı sağlayacağız. Hiç olmazsa sosyal yaşamlarını garantiye almak için elimizden gelen her türlü gayreti göstereceğiz" dedi. Şehit yakınlarına sahip çıkmanın sadece polis teşkilatının görevi olmadığını ifade eden Kurt, konuşmasına şöyle devam etti:


"Şehitlerimiz kendileri için değil bütün insanlık için, memleket ve vatan için oldular onun için herkesin elini taşın altına koyması gerekiyor. Şehit yakınlarının yüzünü gülerken görmek bizleri daha da mutlu ediyor. Bu 6 arkadaşımızı işe alan işadamlarımıza da teşekkür ediyorum"
Yapılan konuşmaların ardından dernek başkanı Ayhan Koçak, Van Emniyet Müdürü Tacettin Kurt’a teşekkür plaketini verdi. Dernek üyeleri, Emniyet Müdürü Kurt’la bir süre sohbet ettikten sonra Emniyet Müdürlüğü’nden ayrıldılar.

iha-van
Yayın Tarihi : 5 Ağustos 2004 Perşembe 11:47:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?