5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Şehit ailelerine Akdamar gezisi

Van Şehit Aileleri Ve Gaziler Yardımlaşma Derneği'nin organize ettiği programda şehit ve gazi yakınları Akdamar Adası'na geziye götürüldü.

Sabah saatlerinde İskele Mahallesi'nde bulunan Feribot İskelesi'nde toplanan şehit ve gazi yakınları, İl Özel İdaresi'ne ait gemiyle Gevaş ilçesi yakınlarında bulunan Akdamar Adası'na gittiler.

Adaya hareket etmeden önce İHA muhabirine gezi hakkında bilgi veren Van Şehit Aileleri ve Gaziler Yardımlaşma Derneği Başkanı Ahmet Baki, gezideki amaçlarının şehit ve gazi ailelerinin bir birleriyle kaynaşmalarını sağlamak olduğunu söyledi. Baki, "Havaların ısınmasıyla birlikte şehirde ve köyde kalan şehit ve gazi yakınlarını böyle bir organizasyon yaparak hem tanıştırmak, hem de eğlenmelerini sağlamak. Umarım iyi bir başlangıç olur. Önümüzdeki günlerde bu geziyi daha da genişletip maddi durumları iyi olmayan ve adayı da hiç görmeyen aileleri de bu organizasyona katmak. Burada emeği geçen başta vali yardımcılarımız Ali İpek olmak üzere Halil Berk, bize gemi tahsis eden İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adnan Yaviç'e ve seyahat boyunca bize eşlik edecek olan Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Toplum Destekli Büro Amirliği personeli ile emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

 

iha
Yayın Tarihi : 23 Temmuz 2009 Perşembe 14:42:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?