5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Şehit ailesine ziyaret

Van Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez, '10 Nisan Polis Haftası' etkinlikleri çerçevesinde 2004 yılında Irak'ın Musul kentinde pusuya düşürülerek şehit edilen başkomiser Nihat Akbaş'ın ailesini ziyaret etti.

Türk Polis Teşkilatı'nın 164. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri Van'da devam ediyor. Bu kapsamda Emniyet Müdürü M. Salih Kesmez, Yardımcısı Önder Okşar, Sosyal Hizmetler Şube Müdürü Adem Çakıcı, Toplum Destekli Polis Büro Amiri Gökhan Emiroğlu, İskele Polis Merkezi Amiri Yusuf Cankurtaran ve 2 polis memuru ile birlikte 17 Aralık 2004 tarihinde Irak'ın Bağdat kentine göreve giderken Musul'da 5 arkadaşıyla birlikte silahlı saldırıya uğrayarak şehit düşen başkomiser Akbaş'ın Babası Yusuf Akbaş'ı evinde ziyaret etti. Vatan için canlarını veren polisleri unutmadıklarını belirten Kesmez, ''Bizim rahat görev yapmamızı sağlayan şehitlerimizi unutmadık.

Bu vesilesiyle şehidimizin ailesini ziyaret ederek baba Yusuf Akbaş'ın elini öptük. Van'ın en rütbeli şehidi Başkomiser Nihat Akbaş tır. Bu vesile ile Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'te bir okula adının verilmesini rica ettik. O da bu ricamızı geri çevirmeyip Erciş ilçesi Yeşilköy İlköğretim Okulu'na isminin verilmesini sağladı. Kendisine şükranlarımızı sunuyoruz'' dedi.

Emniyet Müdürü Kesmez, şehit Akbaş'ın babası Ali Akbaş'la sohbet ederek, 10 Nisan Polis bayramı nedeniyle düzenlenecek kutlamalara katılması için davetiye verdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2009 Perşembe 17:12:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?