5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Şehit babası gibi o da polis oluyor

ŞEHİT BABASI GİBİ O DA POLİS OLUYOR

Polis babasının şehit olmasının ardından ailesine polis olacağına dair söz veren Serdar Turhan, Polis Meslek Yüksekokulu'nu kazandı.

İstanbul'da 1998 yılında geçirdiği helikopter kazasında şehit olan polis memuru Mehmet Nabi Turhan'ın 20 yaşındaki oğlu Serdar Turhan, babasının şehit olmasının ardından annesi ve kardeşiyle yaşadığı zor günlerde polis olmaya karar verdi. Kararının ardından polis olacağı günün hayaliyle derslerine daha fazla çalışan Turhan, bu yıl girdiği ve başarılı olacağını düşündüğü ilk polislik sınavının iptal edilmesiyle hayal kırıklığı yaşadı. Turhan, 1 Kasım 2009 tarihinde yapılan ikinci sınavının kötü geçmesi

üzerine yaşadığı ikinci hayal kırıklığı ile bu yıl ÖSS'de kazandığı Erciş Meslek Yüksekokulu'na devam etme kararı aldı. Erciş'te bulunduğu sırada Van Şehit Yakınları Derneği'nden gelen telefonla Kırıkkale Polis Meslek Yüksekokulu'nu kazandığını öğrenen Turhan, büyük sevinç yaşadı. Kırıkkale'ye gitmeden önce Emniyet Müdürü Şükrü Rafet Mert'i makamında ziyaret eden Turhan, babasının şehit olmasının ardından Van Emniyet Müdürlüğü'nden her zaman destek gördüklerini belirterek, katkılarından dolayı teşekkür etti.

Van Emniyet Müdürü Mert de yeni meslektaşına okul yaşantısında başarı dileyerek, ''Şehidimizin bize emaneti olan yavrumuza ve ailesine her zaman destek olmak, bizim boynumuzun borcudur. Ülkemizin bölünmez bütünlüğü için canını feda eden şehitlerimize minnettarız. Yakınlarına ne kadar yardımcı olsak azdır'' dedi.

Serdar Turhan ise babasına, ailesine ve ülkesine layık biri olmaya çalışacağını ifade ederek, ''Babamın yarım bıraktığı mesleği ben tamamlayacağım'' dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2009 Cuma 13:59:05
Güncelleme :13 Kasım 2009 Cuma 14:20:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?