2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Şehit babaya zor veda

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde bir alışveriş merkezi önünde uğradığı silahlı saldırı sonucunda şehit olan polis memuru İsmail Öztürkçü için memleketi Van'da tören düzenlendi.

Gözyaşlarının sel olduğu törende şehidin kızı Beyza Öztürkçü'nün (5) babasının tabutuna çiçek bırakması, törene katılan herkesi duygulandırdı.

Yüksekova'da mesai bitiminin ardından bir alışveriş merkezinin önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan İsmail Öztürkçü için Van Bölge Trafik Müdürlüğünde bir tören düzenlendi.

Törene; Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Van Valisi Münir Karaloğlu, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Yıldırım Güvenç, AK Parti Van Milletvekilleri, Burhan Kayatürk, Gülşen Orhan ve Fatih Çiftci, Van Cumhuriyet Başsavcısı Osman Nuri Güler, askeri erkan, kurum amirleri ve şehidin yakınları katıldı.

Törene katılan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, şehit polis memurunun kızı Beyza ve oğlu Emir'i yanına alarak onları teselli etmeye çalıştı. Tören bir dakikalık saygı duruşu ile başladı. Ardından şehit polis memuru Öztürkçü'nün özgeçmişi okundu. Öztürkçü'nün başarılı bir polis memuru olduğunun belirtildiği özgeçmişinde birçok taltif ve başarı belgesi aldığı vurgulandı. Özgeçmişin ardından Hakkari İl Emniyet Müdürü Tufan Ergüder bir konuşma yaparak şehit polis memuruna rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi.

"GENÇLERE DAHA ÇOK SAHİP ÇIKALIM"
Törene katılan Van Valisi Münir Karaloğlu da İsmail Öztürkçü'nün milletin birliği, beraberliği, güvenliği ve esenliğini sağlamak için görev yaparken şehit olduğunu söyledi. Öztürkçü'nün ikinci şark görevi için gönüllü olarak Hakkari Yüksekova'ya gittiğini söyleyen Karaloğlu, "Bizi en çok üzen hainlerin kullandığı gençlerin bizim kandırılmış gençlerimiz olması. Eli kanlı terör örgütünün eline düşen gençlerimizdir bizi üzen. Analar, babalar, kanaat önderleri ve bizler artık gençlerimizi daha çok korumalıyız. Onlarla daha çok ilgilenmeliyiz. Herkes uluslararası fitne odaklarının emellerinin boşa çıkması için çalışmalı" dedi.

"BİRLİĞİMİZİ KİMSE BOZAMAYACAK"
Bir toplantı için Van'a gelen ve şehit için düzenlenen törene katılan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ise, "Bunlar Ramazan demeden, bayram demeden, sivil, asker, polis, çocuk, yaşlı, savcı demeden emelleri için kalleşçe saldırılar düzenliyorlar. Bunların ipini elinde tutanlar bunun hesabını vereceklerdir. Bu ülke Türk'ü, Kürt'ü ve tüm değerleri ile bir bütündür ve bunu kimse bozamayacaktır. Kimsenin gücü buna yetmeyecektir." diye konuştu.
Kardeşinin şehit olduğu haberini Ankara'da alan polis memuru Kenan Öztürkçü ise tören alanına geldiği sırada sinir krizleri geçirdi. Başbakan Erdoğan'a seslenen Öztürkçü, "Başbakanım seni çok seviyorum. Göster o gaddar yüzünü. Bunların cezasını ver. Çok şükür şehidimiz var. Aslanım benim. Çanakkale'dekilerin ahı tutsun sizleri. Allah sizi kahretsin. Sevindirmeyin kalleşleri, ağlamayın. Ben de Kürt'üm, ben de Doğuluyum. Allah kahretsin. Devletin bekası esastır" diye haykırdı.

"BIRAKIN BİZ KADINLAR SAVAŞALIM"
Törene katılan şehit polis memuru İsmail Öztürkçü'nün bir kadın yakını, "Ben savaşayım. Bu savaşa bir 'dur' desinler. Artık içimiz yanıyor. Biz kadınlar savaşalım. Ben hepsini tarayayım. Yeter ki hükümet buna bir çözüm bulsun. Bulamıyorlar mı bir çözüm? Yeter artık, analar ağlamasın" dedi.
 

Törenin ardından şehidin ailesi tabutun başına giderek son kez sarıldı. Gözyaşlarının sel olduğu bu sırada babasının tabutunun başına giden 5 yaşındaki Beyza'nın tabutun üzerine bıraktığı çiçek herkesi duygulandırdı. Tabutun başında akan gözyaşları törene katılan herkesi olduğu gibi şehidin meslektaşlarının da gözlerini yaşarttı.

Törenin ardından şehit polis memuru Öztürkçü’nün naaşı, Boyalar Camii’ne getirildi. Burada öğle namazını müteakiben kılınan namazın ardından, cenaze polis eskortluğunda Akköprü Mahallesi’ndeki Akköprü Mezarlığına götürüldü. Şehit polis memuru Öztürkçü’nün naaşı mezarlığa getirildiğinde akrabaları Türk bayrağına sarılı tabutu kendilerinin taşıyacağını söyledi. Tabutu omuzlarına alan kalabalık, tekbir getirerek mezarın yanına kadar ilerledi. Şehidin eşi, bayan polis memurunun yardımı ile mezar başına gelerek son kez eşinin tabutuna dokunarak öptü. Eşinin gözyaşları arasında mezar başından ayrılmasının ardından şehit polis memuru dualarla toprağa verildi.

iha
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2012 Cumartesi 18:22:18
Güncelleme :22 Eylül 2012 Cumartesi 18:27:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?